Datteren ble mishandlet av familien og avkrevd at hun skulle gifte seg med fetteren. Oslopolitiet foreslår lovforbud mot søskenbarnekteskap.
Datteren ble mishandlet av familien og avkrevd at hun skulle gifte seg med fetteren. Oslopolitiet foreslår lovforbud mot søskenbarnekteskap.

Ble slått og truet med vold hvis hun ikke giftet seg med sin fetter

Foreldrepar tiltalt for å ha mishandlet datteren fordi hun ikke ville gifte seg med fetteren. Oslo-politiet ber om lovendring som forbyr søskenbarnekteskap.

Publisert

Et foreldrepar fra Oslo er tiltalt for å ha mishandlet datteren og truet henne med mer vold hvis hun ikke giftet seg med sin fetter.

Ifølge tiltalen foregikk mishandlingen og truslene fra januar til april i fjor.

Datteren ble ifølge tiltalen blant annet slått med belte, sparket, dyttet og slått med flat hånd. Hun ble også truet med vold hvis hun ikke gikk med på å gifte seg med sin fetter. Foreldrene sa også at det ville medføre tap av ære for familien hvis datteren ikke fullbyrdet ekteskapet med fetteren.

Oppfordret til samleie

Hun ble også oppfordret til å ha samleie med fetteren, og da hun ikke ville dette, måtte hun forlate hjemmet.

Foreldrene er også tiltalt for å ha forsøkt å tvinge datteren til å inngå ekteskapet ved at de lagde en avtale med fetterens foreldre. Det er satt av fire dager til rettssaken, som går i Oslo tingrett i midten av september.

Søskenbarnekteskap bør forbys

Oslo-politiet mener søskenbarnekteskap må forbys som et ledd i bekjempelsen av æreskriminalitet og sosial kontroll.

Det går fram av et brev fra politiet til Oslo statsadvokatembeter, melder NRK.

Politiet mener endringen kan gjøres i både ekteskapsloven og utlendingsloven.

Mange gift med søskenbarn

I forslaget skriver Oslo-politiet blant annet at et slikt forbud «kan være et effektivt middel for å forebygge og bekjempe kriminalitet knyttet til negativ sosial kontroll, tvangsekteskap, æresrelatert vold og mishandling i nære relasjoner».

Politiet peker også på at helsemyndighetene har varslet om at barn med foreldre som er fetter og kusine kan få store helseutfordringer.

Ifølge tall fra Folkehelseinstituttet har 41 prosent av barn som er født mellom 1967 og 2010 med pakistanske foreldre, foreldre som er søskenbarn.

Powered by Labrador CMS