Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet sier at det er for tidlig å konkludere, men håper R-tallet er en indikasjon på at tiltakene begynner å virke.
Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet sier at det er for tidlig å konkludere, men håper R-tallet er en indikasjon på at tiltakene begynner å virke.

Håp om at tiltakene begynner å virker. FHI melder om lavere R-tall i Oslo for første gang på lenge

I den siste ukesrapporten til FHI er R-tallet i Oslo nedjustert fra 1,5 til 1,3. Det gir håp om at tiltakene begynner å virke, sier Line Vold i FHI.

Publisert

R-talet er det såkalte reproduksjonstallet som viser hvor mange personer én smittet person smitter videre. Forrige ukes rapport viste at R-tallet har vært 1,5 siden 5. februar.

Ukesrapporten for denne uken viste imidlertid at tallet er nedjustert til 1,3 siden 22. februar.

Indikasjon på at tiltakene virker

— Det er for tidlig å konkludere, men vi håper dette er en indikasjon på at tiltakene begynner å virke. Vi må følge situasjonen nøye framover. Generelt sier vi at tiltakene bør ha vært på plass i cirka to uker før vi kan si om de har tilstrekkelig effekt, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet (FHI) til Dagbladet.

Økende smitte

Selve smittetallene per døgn har imidlertid vært særdeles høye i hovedstaden de siste dagene. Lørdag ble det registrert 397 nye koronasmittede i Oslo siste døgn, 89 flere enn samme dag for én uke siden.

– Vi følger utviklingen løpende, også i dialog med nasjonale helsemyndigheter. Slik situasjonen er nå, ser vi ikke for oss lettelser i tiltakene i nær framtid, sier helsebyråd Robert Steen (Ap).

Powered by Labrador CMS