Oslo er nå mørkerødt på EUs smittekart.
Oslo er nå mørkerødt på EUs smittekart.

Oslo mørkerødt på EUs smittekart

Oslo har gått fra rødt til mørkerødt på EUs smittevernbyrå ECDCs oppdaterte smittekart. 26 andre europeiske områder har også en forverret smittesituasjon.

Publisert

I Norge går nå Oslo til mørkerødt fra rødt, Agder og Viken blir røde, mens Vestland var rød også i forrige uke. Resten av fylkene er oransje på ECDC-kartet.

I Sverige er smittesituasjonen i Mellersta Norrland bedret, og den svenske regionen går fra rød til oransje. Det gjør også Midtjylland og Nordjylland i Danmark, samt Kypros.

EUs smittevernbyrå ECDCs risikovurdering er med på å danne grunnlaget for Folkehelseinstituttets (FHI) smittekart, men det er ingen automatikk i at konklusjonen blir den samme.

Innreisekarantene

Samtidig som situasjonen er forbedret i noen europeiske områder, er den forverret i til sammen 27 områder den siste uka.

FHI oppdaterer fredag sine kart, som viser hvilke land og regioner der det er ekstra koronakrav ved innreise til Norge. Basert på dette fatter regjeringen en endelig beslutning samme dag, før endringene trer i kraft fra mandag.

Dersom man kommer til Norge fra en oransje eller rød region, er kravet blant annet at man må i innreisekarantene. Dette gjelder imidlertid ikke fullvaksinerte eller de som har gjennomgått koronasykdom de siste seks månedene. Når et land er mørkerødt, må en i tillegg gjennomføre deler av karantenen på karantenehotell.

Powered by Labrador CMS