Byrådsleder Raymond Johansen la tirsdag fram planen for å få opp testkapasiteten i hovedstaden.

Ny koronaplan i Oslo – skal kunne teste 35.000 i uken

Byrådet i Oslo la tirsdag fram en ny beredskapsplan som beskriver hvordan kommunen de skal nå målet om å kunne teste 5 prosent av befolkningen per uke.

Publisert

For Oslos del innebærer Helsedirektoratets uttalte mål om 5 prosents testkapasitet at kommunen må kunne teste 35.000 innbyggere for covid-19 i uka.

– Oslo har for øyeblikket ledig testkapasitet og ventetiden er nå maksimalt en arbeidsdag. Nå har vi også en plan som gjør det mulig for oss å oppskalere kapasitet for test til 5 prosent av befolkningen i løpet av en uke, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Fire nye testsentre

Planen innebærer at kommunen er klare til å opprette fire nye testsentre – på Bryn, Lindern, Skullerud og i Groruddalen – tillegg til allerede etablerte teststasjoner og feberpoliklinikker.

Kommunen åpner også for at andre enn helsepersonell kan gjennomføre testingen. Slik vil helsetjenestene i større grad driftes som normalt uavhengig av testingen i kommunen.

God testkapasitet

Helsebyråd Robert Steen (Ap) sier at Oslo kommune har hatt god testkapasitet den siste tiden.

– Kommunen ga enkelte dager i forrige uke tilbud om test tilsvarende 2,6 prosent av befolkningen i uka og hadde i tillegg ledig kapasitet for ytterligere tester, sier han.

Kommunen tilpasser også tilbudet slik at det kan gjennomføre to tester av personer der det er nødvendig ut fra anbefalinger fra Folkehelseinstituttet.

Powered by Labrador CMS