Forskjellene i hovedstaden er store. Nå skal Oslo kommune og FHI gjennomføre en folkehelseundersøkelse for å kartlegge helse, trivsel og livskvalitet.

Skal kartlegge dette hos oslofolk

Rundt 160.000 tilfeldig utvalgte personer får invitasjon til å delta.

Publisert

Osloborgeres trivsel, helse og livskvalitet skal kartlegges når Oslo kommune og Folkehelseinstituttet (FHI) gjennomfører en folkehelseundersøkelse.

Rundt 160.000 tilfeldig utvalgte personer får invitasjon til å delta i undersøkelsen.

Den startet 4. november – først i bydelene Stovner og Grorud, og deretter rulles den ut i alle bydeler i løpet av to uker.

Tilfeldig trukket

Deltakerne blir trukket ut tilfeldig fra Folkeregisteret blant Oslos innbyggere over 18 år. Invitasjonen kommer via SMS og e-post, og da får man en personlig lenke til et digitalt spørreskjema.

Man kan svare på åtte ulike språk: norsk (bokmål og nynorsk), ukrainsk, arabisk, urdu, tigrinja, somali, engelsk eller polsk.

Store ulikheter

I fjor vedtok Oslo kommune en langsiktig folkehelsestrategi for hovedstaden fram mot 2030, der de har et mål å utjevne forskjellene.

Bakteppet er de store ulikhetene i helse og livskvalitet mellom ulike bydeler. 

Blant annet lever menn i Oslo med høyere og lengre utdanning i snitt 7,4 år lenger enn dem som har lavere utdanning, ifølge kommunen.

Powered by Labrador CMS