Mesterliga finale Youngstorget
Tusenvis av tilskuere, ikke uventet med rødkledde Liverpool-supportere i overtall, under overføring av Mesterliga-finale på storskjerm ved Youngstorget. Foto: [email protected]

Folkefest med tusenvis av Spurs- og Liverpool-fans på Youngstorget

Under fjorårets arrangement Champions Square var det 10.000 på Youngstorget. Etter alt å dømme møtte enda flere opp til kampstart ved årets mesterligafinale.

Rødt er fargen som hører hjemme på Youngstorget. Arbeiderbevegelsens udiskutable bastion i Norge. Men lørdag kveld var det ikke det norske proletariatet som farget det tradisjonsrike torget rødt.

Youngstorget rødt også i fjor

Selv om Tottenhams supportere også møtte tallrike opp i Spurs`hvite drakter, var det rødtrøyene fra Merseyside-klubben og hjembyen til Beatles som satte farge på Youngstorget lørdag kveld.

Champions League-finalen Youngstorget 2018
Champions League-finalen mellom Real Madrid og Liverpool i fjor samlet 10.000 på Youngstorget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Det er Viasport og Viaplay som lørdag arrangerte såkalt «Champions Square» fra klokken 12 og utover. På samme arrangement i fjor samlet over 10.000 folk seg for å se mesterligafinalen.

Også i fjor var Liverpools supportere toneangivende på Youngtorget. Men laget fra den engelske havnebyen måtte gi tapt for spanske Real Madrid, som tilslutt vant 3-1.

Slik gikk det imidlertid ikke i lørdagens finale. De rødkledde på Youngstorget kunne juble til slutt. Riktignok etter at Liverpool ble hjulpet til seier med et omdiskutert straffespark for hands etter 23 sekunder. Fra krittmerket ga Mohamed Salah Liverpool ledelsen. Før 2-0 kom ved Divock Origi tre minutter før ordinær tid.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer