Barnas Fredsklubb inviterte til bursdagsfeiring. Foto: Johannes Granseth / Nobels Fredssenter
Barnas Fredsklubb inviterte til bursdagsfeiring. Foto: Johannes Granseth / Nobels Fredssenter

Barnas Fredsklubb inviterte nyankomne flyktninger på bursdagsfeiring

Publisert Sist oppdatert

11. juni fylte Nobels Fredssenter 12 år og inviterte i den anledning barn fra Ila mottak til feiring.

Vertsskapet for bursdagsfeiringen var Nobels Fredssenters barneklubb, Barnas Fredsklubb. Gjestene fra Ila mottak er nyankomne flyktninger fra Eritrea og Syria.

Barna ble tatt imot med smil, velkomstrop og et regn av konfetti, ifølge en pressemelding fra Fredssenteret.

– Det var fantastisk for barna å bli ønsket velkommen på den måten. Det fikk dem til å føle seg inkludert på en veldig fin måte. Det var også veldig verdifullt at aktivitetene liknet på de som er vanlige i norske barnebursdager, sier Hilde Undheim fra Refugees Welcome Oslo. Hun fulgte barna fra Ila til Nobels Fredssenter.

Lært mye norsk på kort tid

Det var en barnebursdag med alt det innebærer, med fisking av godteposer, mimelek og aktiviteter barna kunne gjøre sammen til tross for at alle ikke snakket samme språk.

Men barna fra mottaket hadde lært mye norsk på kort tid. Særlig en liten gutt fra Syria imponerte under mimeleken. Når ingen andre klarte å gjette hva som ble mimet var det nemlig han som ropte det riktige svaret.

Liv Tørres. Foto: Erik Sundt / Nobels Fredssenter
Liv Tørres. Foto: Erik Sundt / Nobels Fredssenter

– Vi må alle gjøre litt mer for å åpne dørene for dem som kommer hit på flukt. Dette er vårt bidrag til å få noen av de barna som nettopp har kommet til Oslo til å føle at de er en del av fellesskapet, sier Fredssenterets direktør Liv Tørres i pressemeldingen.

Ønsker å vise et nytt bilde av mennesker på flukt

Nobels Fredssenter åpnet i mars i år utstillingen Omveier, som handler om flyktninger. Målet er å vise et litt annet bilde av mennesker på flukt enn det vi er vant til å se i mediene.

I forbindelse med utstillingen har senteret fått støtte gjennom Oslo kommunes integreringstiltak for flyktninger, til arrangementer som denne aktuelle bursdagen.

— Nobels Fredssenter ønsker å være en møteplass for hele Oslos befolkning, også flyktninger og asylsøkere. Denne feiringen var et ledd i det arbeidet, sier Tørres.