Fisketorget på Aker brygge sliter. Aksjekapitalen borte

Det strammer seg til for Oslo Fisketorg, det prestisjefylte bygget rett ved inngangen til Aker Brygge. Regnskapet for 2018 forteller om solid underskudd og tapt aksjekapital.

Publisert Sist oppdatert

Da et fisketorg på Rådhusplassen ble lansert som en idé i 2011/2012 var begeistringen så unison at Oslo bystyre gikk enstemmig og tverrpolitisk inn for den - her skulle Bergen utfordres!

Sommeren for to år siden åpnet bygget med krembeliggenhet innerst på Rådhuskaia. I bygget er det en tredel fiskedisk og to tredeler restaurant. I etterkant var det mye skriverier om virksomheten kunne karakteriseres som et fisketorg eller om det rett og slett var en restaurant med fiskedisk.

Nestleder i Oslo SV er skuffet over Fisketorget, Ingvild-Reymert. Foto:<br />foto: www.sturlason.no
Nestleder i Oslo SV er skuffet over Fisketorget, Ingvild-Reymert. Foto:
foto: www.sturlason.no

Ingvild Reymert, nå nestleder i Oslo SV, var optimistisk på byens vegne i 2012, men er lite fornøyd med utviklingen.

– Byen ønsket seg et levende fisketorg, det var ikke dette vi så for oss. Det skulle være en åpen og tilgjengelig plass. Jeg er veldig skuffa! sier hun til Nettavisen.

– Vesentlig usikkerhet

Lekker Piggvar, lysing og kongekrabbeklør gir ikke inntrykk av at Fisketorget sliter med økonomien. Men årsresultatet for 2018 viser at virksomheten går med et dundrende underskudd. Ifølge revisors beretning foreligger det «vesentlig usikkerhet som kan skape tvil av betydning om selskapets evne til fortsatt drift».

– Det koster penger å starte restaurant i Oslo. At vi går ikke i overskudd de første årene, er en overveid risiko. Vi har en 30-års avtale og er langsiktige, sier styreleder Jan Røkke til Nettavisen.

Fisketorget i Oslo skulle ta opp konkurransen med Bergen. Bergenserne vant. Foto: VisitOslo/Didrick Stenersen
Fisketorget i Oslo skulle ta opp konkurransen med Bergen. Bergenserne vant. Foto: VisitOslo/Didrick Stenersen

– Vi er langsiktige

I notene til årsregnskapet framgår at fisketorgets videre drift hviler på omsetningen i sommer.

– Så langt er omsetningen faktisk noe over prognosene, sier styrelederen, som tror virksomheten vil klare seg til tross for tøffe oppstartsår. – Vi er langsiktige. Alle eierne har interesse av å være med hele veien. Nå går det mot et lite overskudd i år, sier Røkke.