Nicklas Dahlberg fisker ut pucken fra Asker-målet. Det ble kveldens historie. Foto: André Kjernsli

Fire av fire seire mot Frisk for Vålerenga hockey. Asker i ferd med å utvikle et mindreverdighetskompleks

Enga ville med seier i kveld innta tredjeplassen i GET-ligaen, kun to poeng bak serieleder Oilers.

Frisk på var på jakt etter sesongens første seier mot St. Halvards menn etter at de tre foregående kampene endte med tap. Dette var også siste kamp før landslagspausen, så her var det ingen grunn til å spare på kreftene.

Det eneste som skjer i starten av kampen er at Frisk kaster bort en mulighet til å få en tidlig ledelse i overtallsspill.

To mål på fire skudd

Noen minutter senere går Petter Grønstad (21) tøft inn foran Frisk sitt mål. Pucken ender i mål, men dommeren annullerer det. Etter å ha sett hendelsen på video tar dommerne til fornuften og VIF tar ledelsen i kampen. Grønstads andre mål i årets sesong.

Dommer annullerer, men endrer mening etter å ha sett videoen. 1-0 til Enga. Foto: André Kjernsli

Bra start for hjemmelaget, og gleden fortsetter. Bare to minutter senere er det klart for dobling av ledelsen. Denne gangen er det Colin Spaberg Olsen som setter pucken sikkert i mål, på pasning fra Kalle Ekelund.

Vålerenga har kun fire skudd på mål etter 15 minutters spill, men har scoret to ganger. Det er grei uttelling.

Kveldens første overtall for Vålerenga fører ikke til stort, og vi går til pause med 2-0.

Frisk-keeperen i full strekk. Foto: André Kjernsli

Gjestene tar over i midtperioden

Andre periode starter med en spesiell situasjon. Steffen Søberg får et skudd i skinnene, prøver å blokkere, men en Frisk-spiller dytter pucken i mål. Dommerne signaliserer for scoring, men bruker lang tid i sekretariatet for å se på videoreprisen. Etter fem minutter vurdering blir det dømt mål, Frisk reduserer til 2-1.

De neste minutter er det gjestene som har et lite overtak, men det er Vålerenga som kommer til et par kjempesjanser uten å få pucken i mål. Ingenting å si på innsatsen i midtperioden, men lagene gjør det litt vanskelig for seg selv, med mye puckrot i midtsonen. Kampen står og vipper når begge lagene får en spiller utvist, og det skal spilles fire mot fire i to minutter.

Frisk hadde også sine sjanser i andre periode. Foto: André Kjernsli

Tobben gjør kort prosess

Frisk drar på seg ytterligere en utvisning, og denne gangen bruker VIF bare 19 sekunder på å kapitalisere på overtaket. Tobias Lindstrøm får to sjanser og får til slutt satt pucken i mål!

Like etter får Frisk en gratissjanse alene med Søberg etter at Brede Csizsar roter bort pucken i angrepssonen, men mål blir det ikke.

Litt knuffing i rundvantet, mens Lindstrøm og dommer allerede diskuterer hva straffen skal bli. Foto: André Kjernsli

Flyvende rot

Tredje periode spilles veldig åpent med lit avblåsninger. Etter hvert får vi se det som har blitt et fast innslag fra hjemmelaget, spill med én mann for mye på banen, som innebærer to minutters lagstraff. Hvor vanskelig er det med flyvende bytter?

Med sju minutter igjen av kampen setter VIF pucken i mål, og for tredje gang denne kvelden må dommerne se video for å ta en avgjørelse. Denne gangen annulleres målet som skøytemål.

Like etter får vi en ny situasjon der alle jubler for mål, men spillet går videre. Ved neste stopp i spillet tar dommerne nok en titt på video, og for andre gang på ett minutt får VIF et mål annullert.

Lindstrøm setter inn 3-1 til Enga. Foto: André Kjernsli

Oppøyen valser rundt med Frisk

Stillingen i kampen er altså fortsatt 3-1, med fire minutter igjen å spille. Mer en nok tid til å score to mål for Frisk, men har de kapasitet til det?

Frisk har ikke kapasitet, men det har Jonas Oppøyen! Vi får dagens prestasjon idet han runder omtrent hele Frisk for å finte ut keeper og sette pucken i mål. Botta-takter over den scoringen, svært passende akkurat i Furuset-hallen.

Kampen er punktert, og Frisk avslutter kampen med to mann mindre på isen. VIF jakter en scoring til, men det stopper på 4-1. Trygg seier i en smårotete kamp.

St Halvards menn gleder seg over kveldens tredje VIF-scoring. Foto: André Kjernsli

VIFs bestemann: Jonas Oppøyen, som jobbet steinhardt hele kampen. Men scoringen var verdt prisen alene.