I august i fjor var det mye folk ved uteserveringen ved gamle Torggata bad. Men siden november har Oslo hatt skjenkestans.
I august i fjor var det mye folk ved uteserveringen ved gamle Torggata bad. Men siden november har Oslo hatt skjenkestans.

Ber om hastehjelp til utelivet i Oslo: - Vi frykter massekonkurser, sier Raymond Johansen

Oslos serverings­bransje er i ferd med å knele, advarer byrådet. Nå frykter byrådsleder Raymond Johansen (Ap) et konkursras. Siden tidlig i november i fjor har det vært skjenkestans i hovedstaden.

Publisert

I et brev til Finansdepartementet ber byrådet om forsterkede krisetiltak for Oslos serveringsnæring, melder Aftenposten. Serveringsbransjen er blant Oslo viktigste hjørnesteinsbedrifter, fastslår byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Etter mer enn ett år med vekslinger mellom nedstengning og redusert drift står mange serveringssteder til knes i regninger de ikke kan betale, ifølge Johansen.

Ber om nedsatt forsinkelsesrente

— Frykten er massekonkurser. Det haster å komme i dialog, for det er så massivt og stort det som skjer, sier han.

Byrådet mener støtten som næringen har fått i tidligere krisepakker fra staten ikke er tilstrekkelig. I brevet til regjeringen ber byrådet om en ny utsettelse av innbetalingen av skatter og avgifter.

De ber om at forsinkelsesrenten på 8 prosent må ned og de ønsker forsterkede krisepakker til næringen.

Fra 2019 til 2020 økte antallet konkurser i bransjen i Oslo med over 60 prosent.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS