Tunge mørke skyer over Oslo rådhus med deler av Akershusstranda og M314 Alta i forgrunnen ved en tidligere anledning. Mandag blir det røyk i området.

Har fast tilhold ved Nordre Akershuskai – blir filmkulisse innhyllet i røyk

Skipsdrifterne røper hva som er på ferde når røyken stiger mandag.

Publisert

Oslo-politiets operasjonssentral delte i en oppdatering like etter klokken 16.00 at publikum mandag vil kunne observere røyk ved Akershusstranda.

– I forbindelse med innspilling av en film vil det være utslipp av røyk på KNM Alta, forklarer politiet.

Dette skjer i perioden mellom klokken 16.30 og 20.00 mandag.

Tidligere krigsskip

KNM Alta er en norsk minesveiper, det vil si et krigsskip konstruert for å uskadeliggjøre sjøminer, brukt av sjøforsvaret fra 1966 til 1996, i dag eid av Forsvarsmuseet og driftet av den frivillige organisasjonen Venneforeningen for M314 Alta

Da KNM Alta ble utrangert, fikk fartøyet navnet M314 Alta. Skipet har hjemmehavn i Nordre Akershuskai i Oslo Maritime Kulturhavn.

Brukes som kulisse

Jarle Andhøy spiller inn en film om en ung herremann som seilte under konvoi under andre verdenskrig. De bruker båten som kulisse og trenger også ta i bruk røyk i denne sammenhengen, forklarer daglig leder i venneforeningen som drifter skipet, Lars Tobiassen, til VårtOslo.

M314 Alta til kai ved en tidligere anledning.

Andhøy er kjent som seiler og ekspedisjonsleder for ekspedisjoner til Arktis og Antarktis, blant annet med båten «Berserk», og har i kraft av dette blant annet vært en synlig TV-profil. Han har nylig delt om innspillingen i egne sosiale kanaler.

Det er GoaliveTV som filmer for TV-produksjonen «Havets helter».

Senere samme kveld meldte Oslo-politiet for øvrig at det også ville være noe røyk i området rundt Kirkeristen i forbindelse med filminnspilling mellom klokken 18.30 og 22.00.

Powered by Labrador CMS