— På barneklinikken på Ullevål er det nå stor pågang av pasienter med luftveisvirus, sier klinikksjef Øyvind Skraastad.
— På barneklinikken på Ullevål er det nå stor pågang av pasienter med luftveisvirus, sier klinikksjef Øyvind Skraastad.

Rundt 20 RS-syke barn innlagt på Oslo universitetssykehus

Utbruddet av RS-viruset øker kraftig på Østlandet, og ved barneklinikken ved Oslo universitetssykehus var rundt 20 syke barn innlagt tirsdag kveld.

Publisert

— På barneklinikken på Ullevål er det nå stor pågang av pasienter med luftveisvirus. Vi har rundt 20 pasienter med RS-virus. Flere av dem trenger mer omfattende overvåking og behandling, sier klinikksjef Øyvind Skraastad ved akuttklinikken ved Oslo universitetssykehus til VG.

— Et par av de små pasientene er flyttet til videre intensivbehandling på Rikshospitalet for å avlaste Ullevål. Dette gjelder små barn. Noen av dem er under ett år gamle, sier klinikksjefen.

Smitten sprer seg også andre steder i landet

Etter det VG har fått opplyst, ble ingen barn innlagt på sykehus på grunn av RS-smitte i fjor, noe som var et resultat av den grundige smitteverninnsatsen i befolkningen.

Respiratorisk syncytial-virus (RS-virus) er et virus som fører til luftveisinfeksjon hos barn og voksne.

Ifølge FHI arter en RS-virusinfeksjon seg som en forkjølelse hos de fleste barn og voksne.

Noen kan få mer alvorlig infeksjon nedover i luftveiene, og hos de minste barna, særlig de under ett år, kan viruset føre til bronkiolitt, en betennelse i de nedre luftveiene som kan føre til pustevansker og behov for innleggelse på sykehus.

Powered by Labrador CMS