Byrådsleder Raymond Johansen og helsebyråd Robert Steen (til h.) skulle gjerne hatt enda flere vaksinedoser til utsatte oslobydeler.
Byrådsleder Raymond Johansen og helsebyråd Robert Steen (til h.) skulle gjerne hatt enda flere vaksinedoser til utsatte oslobydeler.

Raymond Johansen fornøyd med flere vaksiner til Oslo – men skulle gjerne hatt enda flere

— En beskjeden prioritering av Oslo er bra, men vil ikke ha en voldsom betydning, sier byrådsleder Raymond Johansen om regjeringens nye vaksineplan. Regjeringen endrer strategi og gir de hardest koronarammede områdene i landet 20 prosent flere doser enn planlagt.

Publisert

Dermed er byrådsleder Raymond Johansen (Ap) blitt hørt i noe av det han har kjempet for: nemlig at Oslo, som lenge har slitt med høye smittetall, skal få ekstravaksiner.

— Det er snakk om 12.000 flere doser til seks bydeler, altså vaksinering av 6.000 personer i seks bydeler med flere tusen innbyggere. Det er positivt, men ikke avgjørende, sier byrådslederen til NTB.

— Aller viktigst er nok vaksiner til Norge

Han påpeker at Folkehelseinstituttet (FHI) har trukket fram flere alternativer i sine forslag til regjeringen.

— Jeg synes det er viktig at de anerkjenner at vaksiner har betydning i områder med høyt smittetrykk og at man vil redusere smittespredningen ved å vaksinere der, sier byrådslederen.

Han viser til at vaksinestrategien er en pågående prosess, og at det kommer en ny rapport allerede om 14 dager.

— Det aller viktigste nå er tross alt å få nok vaksiner til Norge, sier han.

Overfor VG beskriver Johansen økningen i vaksinedoser til Oslo som «moderat».

— Helseministeren kunne gått for andre modeller som hadde gitt Oslo enda flere vaksiner. Det FHI sier, er at skulle man ha riktigere fordeling med tanke på å redusere smittetrykk og åpne raskere opp, burde man gått for et annet alternativ. Det ser jeg at man ikke har gjort, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS