Illuistrasjonsfoto fra Haandfest 2013 ølfestival i Drammen. Foto: To tørste Mænd
Illuistrasjonsfoto fra Haandfest 2013 ølfestival i Drammen. Foto: To tørste Mænd

Øl og mjød i stedet for altervin i Kulturkirken Jakob: I helga åpner Oslos nye ølfestival

Publisert Sist oppdatert

Arrangørene av nye Håndverksølfestivalen bytter ut altervin med øl og mjød i helga, når en av landets største ølfestivaler åpner ved Kulturkirken Jakob.

Oslo har mange ølfestivaler, men ifølge arrangørene skiller den splitter nye Håndverksølfestivalen seg ut med et mye større utvalg av både bryggerier og øl.

— Vi er, om ikke landets, så hovedstadens største ølfestival. Det er selvfølgelig hovedvekt på norske produkter, alt fra surøl fra Vålerenga til mjød fra Bergens-traktene. Og vi har fått inn bryggerier fra Danmark, USA og Storbritannia, sier festivalrepresentant Lasse Lukacs til VårtOslo.

200 ølsorter frister smaksløkene

Over 200 øl fra mer enn 50 bryggerier skal være nok til å utfordre del fleste smaksløker som vil ta turen innom festivalen. Den finner sted 9. og 10. juni i og rundt Kulturkirken Jakob i Hausmannsgate, der Akerselva renner under Ankerbrua.

40 norske bryggerier, fra Kristiansand i sør til Svalbard i nord, samt "et meget interessant knippe av bedre utenlandske bryggerier", blir å finne der. I tillegg står medarrangør Café Sara for foodtrucks og mat.

Her finner du festivalen. Bilde: Håndverksølfestivalen
Her finner du festivalen. Bilde: Håndverksølfestivalen

— Bryggerisamfunnet er en brødregjeng

Ifølge Lasse Luckacs er det en del jobb med å dra i gang en helt ny ølfestival, men bryggerier, spesielt i Norge, er åpne og enkle å ha med å gjøre.

— Bryggerisamfunnet i Norge er en liten brødregjeng, som har det gøy og stiller opp og hjelper til der det trengs. Så hvis man mangler et tappetårn eller et kjøleskap, stiller 40 andre opp.

Tanken er at dette skal bli en avslutningsfestival for "øluka" i Oslo, som ble dratt i gang av Grünerløkka Brygghus med Oslo Mikrobryggfest 2. og 3. juni. Nettsiden til Håndverksølfestivalen finner du her.