– Filmbyråene har lovet oss mange gode filmer fremover, sier kinosjefen på Felix, Tor Hugo Evensen.
– Filmbyråene har lovet oss mange gode filmer fremover, sier kinosjefen på Felix, Tor Hugo Evensen.

Felix kino på Aker brygge starter opp igjen

– Vi håper familier kan tenke seg å tilbringe en søndag på Felix kino, med buffet og film. Ikke noe er som film en gråværsdag, sier ansvarlig for driften av Felix, Jørn Bertheussen.

Publisert Sist oppdatert

Med Aker brygge, kom også Felix kino. Det var Oslo kinematografer som åpnet kinolokalene der Latter holder til i dag. Kinoen åpnet i 1989 og hadde siste forestilling 30. desember 2011. Men nå starter Felix kino og konferansesenter opp igjen, etter sju års opphold.

Personene bak oppstarten er Jørn Bertheussen, som har vært ansvarlig for driften av Felix konferansesenter de seks siste årene, og Tor Hugo Evensen, som er ansvarlig for kinoen. Ingen av disse har noen kino/film-bakgrunn utover å være ivrige kinogjengere.

Et bredt utvalg

Kinosjef Tor Hugo Evensen forteller om en positiv mottagelse. – Kinoen har ingen markert egen filmprofil, men vil tilby et bredt utvalg av det mest aktuelle som er tilgjengelig for norske kinoer. Filmbyråene har lovet oss mange gode filmer fremover, sier han.

Felix tilbyr også førpremierer og lukkede visninger for firmaer og grupper på Bryggetorget.

Den minste salen på nyåpnede Felix kino og konferansesenter. Foto: Felix kino
Den minste salen på nyåpnede Felix kino og konferansesenter. Foto: Felix kino

Holder åpent i helgene

Den nyåpnede kinoen har to saler, med 130 og 209 seter og holder åpent hver fredag, lørdag og søndag. I åpningshelgen i starten av mars, sto filmen om Roald Amundsen på plakaten.

– Vi retter oss inn på familier og håper de kan tenke seg å tilbringe en søndag her, med buffet og film, sier ansvarlig for driften av Felix, Jørn Bertheussen.