Forbundsleder Jørn Eggum og streikende bussarbeidere og tillitsvalgt Annstein Garnes (til venstre).
Forbundsleder Jørn Eggum og streikende bussarbeidere og tillitsvalgt Annstein Garnes (til venstre).

Busstreiken er avsluttet. – Vi har vist arbeidsgiversiden at vi mener alvor

– Vi vil takke befolkningen og passasjerene våre for den massive støtten vi har opplevd gjennom streiken. Vi |har mottatt tusenvis av tilbakemeldinger fra sjåfører som forteller om spontane støtteerklæringer, heiarop og tomler opp.

Publisert

Torsdag 1. oktober kl. 07:00 kom partene frem til et anbefalt forslag. De første bussene vil være i gang fra klokken 12, men folk må regne med at det vil være driftsforstyrrelser ut over hele dagen.

Nå skal forhandlingsresultatet ut på uravstemning til medlemmene i de fire organisasjonene. Dersom forslaget får flertall, er oppgjøret godkjent.

– Vi har mer enn doblet det opprinnelige tilbudet fra arbeidsgiver, uttaler forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet Jim Klungnes i en pressemelding.

Det gis generelle tillegg på til sammen kr 5,50 samt 1 krone som fagbrevtillegg i 2020. Det ligger også inne en garanti på kr 2,50 i tillegg til det sentrale tillegget for oppgjøret 2021. Dermed håper bussjåførene å komme tettere på den gjennomsnittlige industriarbeiderlønna.

Kampvilje

– Vi har vist arbeidsgiversiden at vi mener alvor og er villige til å sette makt bak kravene. Den viljen er så absolutt til stede også i 2022, og vi ser frem til et konstruktivt samarbeid for å bringe bussjåførene videre på den kursen som nå er staket ut. I tillegg har vi sikret at det skal jobbes videre med arbeidstidsordninger og sikkerhetstiltak i dette viktige yrket gjennom et partssammensatt arbeid, sier forbundsleder i Norsk Jernbaneforbund Jane Brekkhus Sæthre.

– Vi vil takke befolkningen og passasjerene våre for den massive støtten vi har opplevd gjennom streiken. Vi har mottatt tusenvis av tilbakemeldinger fra sjåfører som forteller om spontane støtteerklæringer, heiarop og tomler opp, uttaler forhandlingsleder for Fagforbundet Stein Guldbrandsen.

Powered by Labrador CMS