Beboeren på sykehjemmet testet først positivt våren 2020, og er igjen blitt smittet nå.
Beboeren på sykehjemmet testet først positivt våren 2020, og er igjen blitt smittet nå.

Sykehjemsbeboer i Oslo koronasmittet for andre gang. – Viser hvor viktig det er å få gjennomført vaksineringen

I en pressemelding opplyser Oslo kommune at beboeren testet positivt våren 2020. Denne uka testet pasienten positivt igjen. Også en ekstra test viste samme resultat.

Publisert

enbefales– Det at vi nå har fått det første tilfellet der en beboere er covid-19 syk for andre gang viser hvor viktig det er å få gjennomført vaksineringen, sier etatsdirektør Helge Jagmann i Sykehjemsetaten.

Advarer mot besøk

Kommunen opplyser at prøver fra testen er sendt inn til FHI for gensekvensering, det vil si analyse av viruset.

Jagmann understreker at smittesituasjonen i Oslo gjør at de på det sterkeste anbefaler pårørende om å ikke besøke pårørende på sykehjem fram til beboerne er vaksinert to ganger, og vaksinen får full effekt. Unntaket er situasjoner som krever besøk.

Et intensivert testregime

– Vi har intensivert test- og karantenerutinene ved sykehjemmene i Oslo. Vi reagerer raskt ved minste mistanke om smitte og har massetesting av ansatte. Dette skal pågå i hele vaksinasjonsperiode. Vi får også bistand fra testbussene som skal innom ulike sykehjem i tiden som kommer, sier Henrik Mevold, avdelingsdirektør i sykehjemsetaten i Oslo kommune, til VårtOslo.

Nylig innførte restriksjoner gjør at pårørende anbefales å besøke sykehjem bare dersom det er viktig eller nødvendig. Dette er et viktig tiltak, understreker Mevold.

– Når situasjonen tilsier besøk, finner man smidige og gode løsninger i samarbeid med pårørende og beboere. Alle beboere får lov til å ha ett besøk i uka med maks to personer per besøk, sier avdelingsdrektøren.

Fire sykehjem gjenstår

Sykehjemsetaten er snart ferdig med å gi alle sykehjemsbeboere den første dosen vaksine. Av 39 sykehjem gjenstår kun fire, og det er Fagerborghjemmet, Nordberghjemmet, Stovnerskogen sykehjem og Uranienborghjemmet. Årsaken er at disse fire har hatt en uavklart smittesituasjon den siste uka, opplyser sykehjemsetaten i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS