Fagerborg kirke planlegger solcellepanel. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Fagerborg kirke planlegger solcellepanel. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Fagerborg kirke og andre kirker i Oslo velger solcellepanel på taket

Ris, Røa og Ullern kirker varmes i dag med oljefyring. Et bytte til solceller vil koste, men anses å være en investering som vil gagne miljø og på sikt vil lønne seg.

Publisert

Strand kirke i Rogaland ble første gudshus selvforsynt med strøm fra solcellepanel som ser ut som skiferheller på taket. Nå følger flere kirker etter. På takene til Fagerborg og Røa kirker prosjekteres det solcelleløsninger, melder Vårt Land.

– Nå venter vi bare på bevilgninger fra Oslo kommune. Jeg er optimistisk, vi har en god dialog med byrådet. De har vist at de evner å satse på grønne løsninger. Nå er det kirkens tur, sier nyvalgt leder Jostein Vevatne i Kirkelig fellesråd i Oslo.

Fra olje til sol

Ris, Røa og Ullern kirker varmes i dag gjennom oljefyring. Et bytte til solceller vil koste, men det anses å være en investering som vil gagne miljø og på sikt vil lønne seg.

Strand kirke i Rogaland ble velsignet med mer strøm enn den trenger og kan i perioder selge overskuddsstrøm til Lyse Energi.

Kirkerådet, Riksantikvaren og Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter (KA) har nedsatt en arbeidsgruppe som utarbeider en veileder for dem som vurderer å installere sol­celler på kirketak, og KA opplyser at denne snart er ferdig.

Powered by Labrador CMS