Evan Malm er Grüner ishockeys supersenior. Foto Vegard Holm
Evan Malm er Grüner ishockeys supersenior. Foto Vegard Holm

– Støtt ishockeylaget vårt. Det er viktig for Grünerløkka

Ishockeyveteran Evan Malm ser med glede på at A-laget til Grüner Ishockey har rykket opp i eliteserien. Han er opptatt av at idretten har stor betydning for Grünerløkkas barn og ungdom.

Publisert Sist oppdatert

– Hva tenker du nå som klubben har fått et eliteserielag?

– For en gammel hockeyspiller og Grünermedlem er det en stor glede. Det skaper mye positivt, og mange blir entusiastiske. Jeg husker da vil fikk kunstisbane i 1984 og innendørshallen vår i 1995, det skapte også mye engasjement, forteller Evan.

Han var en av drivkreftene for å få kunstisbanen på plass og Grünerhallen elleve år seinere.

Hatt alle tenkelige tillitsverv

Evan Malm (78) har vært medlem i Grüner siden 1952. Han spilte på A-laget i ishockey fra sesongen 1956/57 helt fram til 1986/87, hvorav tolv år i eliteserien. Etterpå spilte han veteranhockey fram til han var 75 år.

På bandylaget var han trofast spiller i flere tiår, og jaggu har han en del kamper på fotballaget også. Evan har hatt alle de tillitsverv vi kan tenke oss i klubben, uavbrutt i 50 år, fra leder til trener for yngre spillere.

Grünerløkkafolk må støtte laget

– Er klubben rusta til å spille ishockey med de store?

– Det har gått opp og ned, men jeg er sikker på at det vil gå bra. Ishockeysportens vugge sto på Dælenenga, og klubben var med å starte Ishockeyforbundet i 1934. Høydepunktet for klubben var da vi ble Norgesmestre i 1948 for senior. Grüner har alltid vært en viktig del av ishockey-Norge.

Han mener det er viktig at bydelens befolkning kjenner sin besøkelsestid og støtter opp om Grüner ishockey.

– Det er fint å se at folk i bydelen støtter oss og blir stolt og glad av at laget nå har greid å rykke opp til øverste divisjon igjen. Det var en stor prestasjon, det er lenge siden sist. Håper virkelig at Grünerløkkafolk slutter opp om laget og heier dem fram på hjemmekampene, sier han.

Gi et bidrag

– Ishockey skaper trivsel og er et godt miljø å være i, det er en sport som du kan spille til du er langt opp i årene. Møt derfor opp på kamp og gi gjerne et bidrag til klubben, oppfordrer Evan.

Han oppfordrer folk til å gi et økonomisk bidrag til Grüner Ishockey, noe du kan gjøre ved å gå inn på spleis.no/grunerhockey.