Martin Røymark (t.v.) scoret to mål for Vålerenga i 5-2-seieren over Storhamar søndag.

Vålerenga tok første stikk mot erkerivalen da NM-sluttspillet var tilbake igjen

Vålerenga vant første kamp i NM-sluttspillet i ishockey med 5-2 mot Storhamar. De to siste sesongene har NM-sluttspillet blitt avlyst grunnet koronaviruset.

Det ble en vond kveld for bortelaget Storhamar, spesielt for Martin Rønnild, som måtte lete etter sine egne tenner på isen etter bare to minutter av kampen. Han fikk et skudd i ansiktet og måtte til legevakten etter første periode.

Da hadde Vålerenga tatt ledelsen ved Martin Røymark, som satte inn en retur etter en god redning fra Storhamar-keeper Evan Buitenhuis etter seks minutters spill.

Målrikt etter hvert

Andre periode ble mer målrik, der Vålerengas scoringer ble fulgt opp med redusering fra Storhamar. Først ble Røymark tomålsscorer kort tid etter den andre perioden ble satt i gang, før Storhamars Josh Nicholls svarte med redusering til 1-2.

Storhamars Jonas Djupvik Løvlie (t.h.) i duell med hjemmelagets Tobias Lindström.

Mathis Olimb sørget for 3-1 til Vålerenga, mens Nicholls ble tomålsscorer for Storhamar like før 2. periode var slutt.

Dermed ledet Vålerenga 3-2 før siste periode, der de dro nytte av at Storhamar måtte jakte på utligning. Vertene økte til 4-2 etter et mål som førte til store protester fra Storhamar. Helt på tampen satte Sebastian Johansen inn 5-2 for Vålerenga.