– Vi bestemte oss for å gjennomføre festivalen i fjor til tross for pandemien, og med et begrenset publikum. Det ble en stor suksess, så nå gjør vi det igjen, sier Gro Siri Ognøy Johansen.

Denne helga er det klart for jazz, rock, folke- og middelalderkonserter i Middelalderparken

Under utendørsfestivalen Eufemiadagene går musikk og historie hånd i hånd. Et musikkforedrag om fem kvinner som ble dømt til døden i Gamlebyen og bandet Horda, som uttrykker pandemimelankoli, er blant trekkplastrene.

Publisert

Eufemiadagene utspiller seg tett ved Oslos eldste ruiner og er rett og slett kalt opp etter Dronning Eufemia som i sin tid levde og virket her.

– Dronningen var kjent for sin kulturelle interesse og innførte hoffliv og ridderkultur i Håkonshallen i Oslo. Jeg hadde lyst å lage en festival som gjorde historien om henne kjent med musikk, foredrag og nye kunstprosjekter, forteller Gro Siri Ognøy Johansen til NTB. Hun er leder for Modus: senter for middelaldermusikk.

Etter at Saxegården og Lokomotivverkstedet ble tømt for innhold, er ModusHuset blitt områdets eneste bygg med liv i.

Dødsdømte kvinner

Ognøy Johansen, som selv er sanger, er opptatt av å gi unge artister i startfasen en plattform, ifølge NTB.

– Derfor har vi ikke først og fremst fokus på «kjente» artister, men heller nykommerne og nye musikkuttrykk som kombinerer det tradisjonelle med et samtidsuttrykk.

Kulturarv og historieformidling står også sentralt, og i år er det to historier som skal lokke til seg publikum. Den ene tar for seg hvordan fem kvinner ble stilt for retten og halshogget etter den store bybrannen i 1624.

Powered by Labrador CMS