Felles dugnader blir ikke avholdt hos kolonihagene inntil videre. Å stelle planter som Ariane Bertel og Anita Glittum gjør her, er helt klart innafor
Felles dugnader blir ikke avholdt hos kolonihagene inntil videre. Å stelle planter som Ariane Bertel og Anita Glittum gjør her, er helt klart innafor

Felles dusjer og toaletter holdes stengt i kolonihagene. Men det blir ingen lås på porten

Kolonihageforbundet ber om at smittevernregler også må følges i byens kolonihager.

Publisert

Alle kolonihagene har et felleshus. På grunn av koronaviruset og smittefare vil felleshusene kun ha et begrenset bruk. Toaletter og dusj vil være stengt inntil videre.

Det betyr at parselleierne kan komme innom for å stelle i sin egen hage og hus, men toalettene vil ikke være tilgjengelige.

Oslo krets av Norges kolonihageforbund har sendt ut et skriv med råd til alle kolonihagene i byen.

— Hagene blir bedt om å følge de forordninger og råd som kommer fra sentrale helsemyndigheter og fra Oslo kommune, sier leder for kretsen, Wenche Lillevik.

Les også: Byrådet forbyr all alkoholservering i Oslo

— Kan ikke ha besøksforbud

Dermed forsvinner muligheten til å holde arrangement som loppemarkeder og felles dugnader i kolonihagen inntil videre. De helserådene som nå gjelder er satt til å gjelde fram til 26. mars. Kolonihagene åpner sommersesongen 1. april.

— Vi vet ikke sikkert hva de nye smittevernrådene vil gå ut på, men vi kommer til å følge dem. Oslo kommune kan også sette strengere tiltak ut i live, og da må vi følge disse, sier Lillevik.

Hun ser i dag ingen grunn til at kolonihagene ikke skulle åpne som planlagt den første aprildagen. Hun ser imidlertid at det kan bli en annen bruk av kolonihagene når toalettene i felleshusene er stengt.

Les også: - Byrådets skjenkestopp er et feilgrep

— Fraråder ansamlinger av folk

— Vi vil ikke nedlegge noe besøksforbud i Oslos kolonihager, men å holde avstand må gjelde også hos oss. Det er ikke sikkert at å oppholde seg på området til kolonihagen er det rette stedet å være for folk i risikogruppene. Her må folk selv ta avgjørelser, sier Lillevik

— Vi på Etterstad følger de råd som blir gitt av Folkehelseinstituttet og Oslo kommune. Det betyr at vi fraråder ansamlinger av folk. Folk kan komme som vanlig og stelle parsellene sine, sier Frode Tveit i Etterstad kolonihage.

Tveit er helt klar på at situasjonen i dag kan vi ikke gjøre noe med.

– Vi får justere oss til etter hvert. Vi får ta dette med oss videre, og håpe at vi kan komme tilbake i gammelt gjenge senere, sier han filosofisk.

Powered by Labrador CMS