Jorgen Karterud tok for seg i kveldens kamp mot Stjernen. Foto: André Kjernsli

Et langt steg i riktig retning for et Vålerenga på bedringens vei. Velkommen hjem, Jørgen Karterud

Livet er ikke rettferdig - sånn er det i ishockey også. Men det hjelper godt å være tålmodig og ikke gi opp.

Forrige runde kom en etterlengtet seier for Vålerenga, og onsdag denne uken signerte Jørgen Karterud en kontrakt som binder ham til laget ut 2020/21-sesongen.

Dette er en spennende signering for klubben, ikke minst med tanke på returen til Jordal som begynner å nærme seg.

Jørgen Karterud er tilbake i VIF-drakta, og han blir god å ha utover i sesongen. Foto: André Kjernsli.

Stjernen, et av formlagene i ligaen, er dagens motstander. Men de sliter på bortebane, og nøkkelspillerne Ciampini og O´Brien er begge ute med karantene.

Karterud tar plass i andrerekka og har skudd på mål i sitt første bytt. Det kan vi like. I sitt neste bytt ble han utvist, det liker vi ikke så godt.

Stjernen tar ledelsen

Når Linus Rotbakken følger opp med en tripping, må hjemmelaget en kort periode spille tre mot fem. Det går fint, men fire mot fem går ikke like bra. Stjernen spiller pucken rundt, og en lur pasning fra Andreas Heier (ex-VIF), gjør at Braden Christoffer enkelt kan sende gjestene i ledelsen.

Spillemessig er dette en relativt sjansefattig og jevn batalje den første perioden. Det er ingen tvil om at #82 Karterud er et frisk pust i hjemmelaget, og han er involvert i flere halvsjanser.

Vålerenga var klart best i første periode, men scoring ble det ikke. Foto: André Kjernsli.

Straffemiss av Olsen

Med drøyt to minutter igjen blir Thomas Olsen stoppet ureglementert, og det er klart for straffe. Dessverre klarer han ikke å omsette den i scoring.

Til tross for nitten skudd på mål, må Vålerenga gå til første pause uten scoringer. Skuddkvaliteten må opp, dette har vært et problem hele sesongen.

Vålerenga klart best

Hjemmelaget holder trykket opp i andre perioden, men det er Stjernen som får det første muligheten. Andreas Heier gjør det samme som Thomas Olsen – misser på straffe.

Stjernens keeper hører bare suset av Gustav Berling sitt skudd. 1-1. Foto: André Kjernsli.

Etter drøyt tre minutter kommer utligningen for Vålerenga i overtallsspill. Gustav Berling er sistemann på pucken! 14 – fjorten – sekunder senere går Stjernen i ledelse nok en gang, og det er han som scoret det forrige målet som lager dette også.

Denne perioden viser Vålerenga veldig gode takter. Tempoet er skrudd opp, og det meste av spillet foregår i gjestenes sone. Litt over midtveis i perioden får VIF nok en mulighet til å spille i overtall, og det er klart for ny utligning; Kalle Ekelund sender avgårde et lurt skudd, det er trafikk foran kassa, og pucken går rett inn.

Henrik Olsén i kamp med to Stjernen-spillere. Foto: André Kjernsli

Resten av perioden fortsetter med et solid overtak til hjemmelaget. Får Vålerenga opp effektiviteten så kan dette bli riktig så festlig. Er Enga tålmodig og fortsetter på samme måte, så bør dette gå veien.

Stjernen tar ledelsen igjen

Stjernen har derimot ikke noe problem med effektiviteten i denne kampen. På sitt 15. skudd for kvelden tar de ledelsen for tredje gang i kampen, denne gangen ved Sam Coatta. En skikkelig kalddusj for Vålerenga, nå får vi se hva som bor av arbeidsmoral i laget fra Oslo Øst.

Thomas Olsen får en eventyrlig mulighet etter fem minutter, runder keeper, men avslutning går langs mållinjen og ut på andre siden. Den prestasjonen er vanskeligere enn å score!

Pucken spretter ikke VIF sin vei

Nå følger noen minutter med Hawaii-hockey, der begge lag får sine sjanser. Stjernen kommer blant annet alene med Steffen Søberg en gang, men mål blir det ikke.

Thomas Olsen jobbet som vanlig hardt. Foto: André Kjernsli

Pucken spretter virkelig ikke Vålerengas vei i denne kvelden. Skal det bli utslagsgivende for resultatet? Pasningene sitter ikke helt, Linus Rotbakken skyter i stanga. Da tar kaptein Tobias Lindström ansvar; med litt under fire minutter igjen på klokka tråkler han seg gjennom gjestenes forsvar og setter et kjapt håndleddsskudd fra skrå vinkel. Meget fortjent utligning må det være lov å si.

Søberg holder Enga inne i kampen

Mot slutten av perioden er det Stjernen som kommer til gode sjanser, og det er bare en god, og forbannet, Steffen Søberg som holder hjemmelaget inne i kampen. Det er klart for spilleforlengning inntil fem minutter før eventuelt straffeslag.

I overtallet har begge lagene sine muligheter, men det er Vålerenga som trekker det lengste strået; Kalle Ekelund er sist på pucken, pasningene kom fra Thomas Olsen ooooooooog; Jørgen Karterud.

Kalle Ekelund avgjør i spilleforlengelsen. Foto: André Kjernslj

Seier i spilleforlengelsen

Sistnevnte blir også kåret til hjemmelagets beste – det er helt fortjent.

Litt surt for VIF å ikke få med alle tre poengene herfra, men kudus til laget for å ikke gi opp. — Gøy å være tilbake, og jeg følte meg ganske pigg også, sier Jørgen Karterud til VårtOslo etter kampen.