Vif finter ut Mangerud Stad. I morgen kl 17 møter de hverandre. Foto: Atle Enersen
Vif finter ut Mangerud Stad. I morgen kl 17 møter de hverandre. Foto: Atle Enersen

Oppturen fortsetter for Vålerenga Hockey. Søndag står slaget om Oslo

Publisert Sist oppdatert

VIF Hockey tuktet Lørenskog og serieleder Frisk Asker, men måtte gi tapt for Sparta Sarpsborg. Hva mener vi om slåssing i hockey?

Forrige torsdag fikk VIF Hockey besøk i Furuset Forum av naboen Lørenskog. Det er bare fem kilometer fra Lørenskog ishall og ned til Furuset øvre, så disse kampene er ekte lokal-derbyer. I 2. serierunde ga VIF bort en 4-1 ledelse i bortekampen mot Lørenskog, som med en snuoperasjon man sjelden ser, knep seieren med 5-4.

Men i Forum var det ingen tvil om hvem som var best. VIF har etter hvert fått sving på sakene, og etter en meget solid kamp sto det 5-1 på tavla. Hele 10 av spillerne tegnet seg for målpoeng. For første gang i høst var det også bra med publikum i hallen. 931 tilskuere koste seg med bra spill av hjemmelaget.

Dramatikk mot serieleder Frisk Asker

Frisk Asker, som vi har tippet som serievinner, har ledet serien helt fra seriestarten i september. De hadde tapt bare en kamp før iskrigerne fra Oslo Øst kom på besøk sist søndag. Og VIF fikk en vanskelig start på kampen, etter at Martin Laumann Ylven ble sendt i dusjen med en 5 minutters utvisning og en liten disiplinærstraff, for en takling i ryggen på Frisks Alex Wall som traff vantet og pådro seg hjernerystelse. Frisk tok ledelsen 1-0 i det påfølgende overtallsspillet.

Men VIF lot seg ikke knekke. En tidlig redusering i 2. periode av Rasmus Ahlholm ga laget blod på tann, og da samme mann sendte VIF i ledelsen var Frisk rystet. Derfra og ut kampen leverte Iskrigerne sesongbeste og ga seg ikke før det sto 1-5 på tavla.

Ylven ilagt fem kampers karantene

Som nevnt ble Ylven utvist i 5. min og gitt en liten disiplinærstraff i kampen mot Frisk Asker. I etterkant av kampen valgte Frisk Asker å melde han inn til Player Safety-utvalget, som skal vurdere situasjoner i kampene hvor dommerne ikke har dømt direkte matchstraff. PS-utvalget mente taklingen kunne kvalifisere til matchstraff, spesielt med tanke på at Wall fikk en kraftig hjernerystelse. Saken havnet dermed på bordet til disiplinærutvalget, og onsdag kom meldingen om at Ylven var ilagt en karantene på fem kamper.

Til vif-hockey.no sier sportslig leder Espen Knutsen at de ikke kommer til å gå videre med saken, og aksepterer utestengelsen, "det er aldri noe hyggelig at spillere blir skadet, vi ønsker Alexander Wall god bedring og håper han snart er tilbake igjen", sier Knutsen. Martin Laumann Ylven er dermed ikke spilleklar igjen før mot Kongsvinger 4. november.

Sparta Sarpsborg ble for sterke

Igjen var det gryende hockeyfeber, etter to strake seire for VIF, før møtet med et av topplagene Sparta, i Furuset Forum. For første gang siden VIF flyttet til Forum i januar kom det over 1000 tilskuere til en seriekamp (1031).

Det ble en durabelig fight mellom mellom to lag med selvtillit. Det var VIF som tok ledelsen ved Tobias Lindström i overtallsspill, Men med en meget god Niklas Roest i spissen, en ekte Manglerud-gutt, klarte Sparta å snu kampen, og de ledet 1-2 etter to perioder.

VIF måtte dermed opp og frem på banen, men ble stoppet av Sparta-keeper Samuel Ward gang etter gang. Da Sparta skåret igjen midtveis i 3. periode, var kampen tapt for VIF, og sluttresultatet ble 1-5.

Slaget om Oslo, Manglerud mot Vålerenga

Manglerud Star har hatt en god sesongåpning og tok første stikk i slaget om Oslo, da de vant hele 2-5 mot VIF i september. Siden den gang har de slått både Sparta Sarpsborg og Stavanger Oilers. Men de fikk seg en nesestyver torsdag da de tapte 4-3 borte for Kongsvinger.

Til Dagsavisen sier VIFs Espen Knutsen at laget forventer en tøff kamp i Manglerudhallen. — Manglerud vet vi kan slå alle. Men det kan også vi, når vi har flyten, sier Shampo.

Kampstart søndag er klokka 1700, og det blir garantert en tøff og underholdende kamp hvor ingen av lagene vil gi ved dørene.

Slåssing i ishockey

For VIF, er backen Tallak Lyngset tilbake mot Manglerud etter tre kampers karantene for etter at han havnet i slåsskamp med Storhamars Kodie Curran. Debatten har rast i hockey-Norge etter flere episoder med stygge taklinger og denne slåsskampen. Mange mener at slåsskamper mellom to spillere som ønsker å fighte ikke skal straffes så hardt.

Men vi i VårtOslo er av den formening at slåssing også er farlig med tanke på hodeskader. Vi tok en prat med Lyngset som var på tribunen under kampen mot Sparta. Han fortalte at han måtte ta det rolig flere dager etter at han havnet i denne fighten, men at han heldigvis ikke fikk påvist hjernerystelse.

At slåssing i ishockey forekommer, vet vi, men det må aldri bli slik at det er akseptert å slåss. Tre kampers karantene slik Lyngset fikk, vil få spillerne til å tenke seg om en gang til før de kaster hanskene.