I morgen kl 16 redegjør Raymond Johansen og flere av byrådene for koronasituasjonen i hovedstaden.
I morgen kl 16 redegjør Raymond Johansen og flere av byrådene for koronasituasjonen i hovedstaden.

Pressekonferanse om koronasituasjon i Oslo i morgen kl 16

Både byrådsleder Raymond Johansen og flere andre byråder vil være til stede under morgendagens pressekonferanse om korona, skriver byrådet i en pressemelding.

Publisert

Ved Oslo universitetssykehus blir det færre og færre innlagte med korona, viser de siste tallene derfra. Også ved Ahus, Diakonhjemmet, Lovisenberg og resten av Helse Sør-Øst har antallet innlagte koronapasienter gått ned.

— Jeg er veldig glad for at smittetallene synker, og at antall innleggelser på sykehusene er på vei ned. Det viser at tiltakene våre virker og at Oslo-folks innsats gir resultater. Sånn jeg vurderer situasjonen nå, så mener jeg at den tredje bølgen er i ferd med å bli slått ned, sier helsebyråd Robert Steen (Ap) til NTB lørdag.

— Grunn til optimisme

— Dette gir god grunn til optimisme, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

Smittetrenden i Oslo er nå nedadgående, men Steen understreker likevel at fremdeles har høye smittetall.

— Vi er på omtrent samme nivå i smitte som sist uke i februar, altså da den tredje bølgen hadde etablert seg og stigningen i smitte begynte å bli bratt, sier Steen.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS