Agon Shala (15) (t.v.) og Deniz Yoztyurk (15) tar selvtesten i klasserommet på Apalløkka skole på den første dagen med massetesting på alle ungdomsskoler og videregående skoler.

Skoleungdom i Oslo i full gang med å koronateste seg selv

Litt opp i nesa med pinnen – snurr – og etter et kvarter kommer svaret. I dag tar titusener av Oslo-elever den første koronatesten på seg selv.

Publisert

Målet er at alle elevene skal teste seg to ganger i uka, på mandager og torsdager. På den måten vil Oslo-skolen unngå at mange må i karantene.

– Vi ønsker at elevene våre skal kunne være mest mulig på skolen, i en mest mulig normal hverdag. Massetesting er viktig for å få til det, sier utdanningsdirektør Marte Gerhardsen.

20.000 elever i videregående og 20.000 på ungdomstrinnet i kommunen skal teste seg.

Agon Shala (15) (t.v.), Deniz Yoztyurk (15) (i midten) og Imran Abdi Kedir (15) jobber med å få fram resultatet av selvtesten i klasserommet på Apalløkka skole.

Tre millioner tester

Til sammen er det sendt ut flere millioner hurtigtester til kommuner landet rundt til bruk i skolene.

– Det vi ser nå, er at skolene i større grad må starte regelmessig testing av elevene fremfor å smittespore hver enkelt. Derfor har vi sendt ut 3 millioner hurtigtester de siste ukene til kommunene slik at elever i stor grad kan teste seg selv, sa assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NTB i forrige uke.

Til slutt skal prøven dryppes på prøvebrønnen, og resultatet kan leses av etter 15 minutter.
Powered by Labrador CMS