En av plakatene i den nye smittevernkampanjen.
En av plakatene i den nye smittevernkampanjen.

Kampanje mot koronasmitte i sommer-Oslo: - Vi vil at folk skal nyte byen, men også følge smitteregler

Byens utesteder har fått tilbake de gamle skjenketidene mens strender og parker fylles av bade- og festglade oslofolk. Nå lanserer kommunen en smittevernkampanje, vel vitende om at mange vil feriere i byen i år.

Publisert

– Smittevernreglene gjelder uansett - på stranda eller med en pils i hånda. Det er hyggelig å klemme, men avstandsreglene ligger til grunn for at vi kan slippe opp og vi ser nå at det glipper hos noen, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Finværet de siste ukene samt normalisering av åpning- og skjenketidene gjorde at helsemyndighetene advarte mot sammenstimling og økt smittefare.

Ikke smitteøkning med utvidet skjenketid

— Smittede personer på byen kan ende opp med å smitte veldig mange andre slik som folk nå oppfører seg i Oslo, sa assisterende helsedirektør Espen Nakstad sist helg.

Foreløpig har ikke gjeninnføring av skjenketider eller stappfulle badeplasser ført til noen økning i koronasmitte. I FHI-tall Aftenposten har publisert går det frem smitte ikke har økt i Oslo, slik Nakstad og andre fryktet:

  • 36 smittetilfeller ble registrert i Oslo, mot 55 uken før.
  • I Viken økte antallet smittede fra 36 tilfeller i uke 25 til 56 uke 26.
  • Totalt i Norge ble det meldt om 108 smittetilfeller i uke 26, mot 109 uken før.

— Vi vil at folk skal nyte sommeren

— Vi vil at folk skal nyte sommeren, men fortsatt holde avstand og unngå trengsel. Kombinasjonen av mye folk på byen og fint vær gjør at det blir press både på kollektivtrafikken, strendene, parkene og generelt mye mennesker i sentrum, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Kampanjen skal minne folk på blant annet å holde en meter avstand.
Kampanjen skal minne folk på blant annet å holde en meter avstand.

I kampanjen Oslo kommune nå lanserer gjentas byvettreglene fra tidligere i år. Målet er å unngå smitte og spredning av koronaviruset.

  • Bruk hele byen
  • Oppsøk steder uten trengsel - det er ingen skam å snu
  • Hold minst en meters avstand til andre
  • Vask hendene godt og ofte
  • Hold deg hjemme hvis du er forkjølet
  • Tenk på at du også kan smitte de du bor sammen med
  • Kontakt fastlege eller ring koronatelefonen ved symptomer på forkjølelse

Byvettreglene er også oversatt til ulike språk.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS