Fredrik Andersson fikk prisen som Årets Coach i svensk hockey 2021. Nå kan han bli Vålerenga Ishockeys nye hovedtrener.
Fredrik Andersson fikk prisen som Årets Coach i svensk hockey 2021. Nå kan han bli Vålerenga Ishockeys nye hovedtrener.

Denne svensken kan bli Vålerenga ishockeys nye trener

Vålerenga ishockey skal være svært nær å kunne presentere sin nye hovedtrener, ifølge TV2. Fredrik Andersson har vært trener, spiller og speider i den svenske eliteserien.

Publisert

Vålerenga hockey og Fredrik Andersson er, ifølge TV2, enige om en avtale, og Andersson selv er ikke avvisende. På spørsmål fra TV2 om han tar over i Vålerenga, svarer han i en tekstmelding:

– Ingenting er klart. Vi får se hva det blir til.

Vålerenga ønsker ikke å kommentere påstanden. De har heller ikke senere ønsket å svare på spørsmål om trenerjakten.

Fikk sparken i Timrå

Fredrik Andersson (54) har vært trener i flere svenske klubber og speider i NHL. Før det var han målvakt, blant annet for proffklubbene Timrå og MoDo.

54-åringen fikk i mars overraskende sparken som hovedtrener i eliteserie-klubben Timrå, rett før sluttspillene. Oppsigelsen skal, ifølge Sundsvalls tidning, skyldes dårlig kjemi og uenighet med assistenttreneren i samme klubb.

Sesongen før lyktes Andersson med å lede Timrå IK fra Allsvenskan og tilbake til eliteserien SHL. For denne prestasjonen fikk han prisen som Årets Coach i svensk hockey 2021. Begrunnelsen var følgende:

«Fredrik Anderssons engasjement for ishockey smitter av seg på alle. Han er svært villig til å bruke nye ideer. Han evner også å lese spillet og være taktisk som coach.»

Langvarig prosess

Det er snart to måneder siden Espen «Shampo» Knutsen takket for seg som trener i Vålerenga. Siden har Mats Trygg bestemt seg for å avslutte sin spillerkarriere og bli assistenttrener.

Klubben har også utnevnt Øivind Wikstøl som ny styreleder. I midten av september begynner ishockeyserien på ny.

Powered by Labrador CMS