Til uka åpner Oslo vinterpark. Foto: Oslo vinterpark
Til uka åpner Oslo vinterpark. Foto: Oslo vinterpark

Fra mandag kan du stå på ski. Da åpner Oslo vinterpark på Tryvann

Publisert

Om du står slalåm, snowboard eller telemark. Nå kan du glede deg. Til uka er det fullt kjør i Oslo vinterpark.

I første omgang åpnes Tårnbakken, Hyttlibakken familieområdet og Elgtrekket. I alt to stolheiser, to skitrekk og to skibånd skal stå klart fra mandag kl 16. Andre traséer kommer fortløpende.

I fjor åpnet skianlegget den 16. november, men da bare Tårnbakken. Nå åpner flere bakker samtidig.

Rekordmange bakker samtidig

– Vi er veldig glad for å kunne åpne på mandag. I år åpner vi rekordmange bakker på en gang. Det skyldes det nye snøproduksjonsanlegget, forteller daglig leder Espen Bengston.

Det oppgraderte snøproduksjonsanlegget betyr at Oslo vinterpark kan utnytte de korte kuldeperiodene bedre og produsere mye snø på en gang. De trenger ikke åpne én bakke om gangen, men kan lage snø i flere bakker samtidig.

Alle skientusiaster kan glede seg til skibakken åpner på mandag. Foto: Oslo vinterpark
Alle skientusiaster kan glede seg til skibakken åpner på mandag. Foto: Oslo vinterpark

Wyller-bakken kommer snart

– Vi er helt avhengig av kuldegrader for å åpne. Til uka jobber vi med å åpne flere traseer så raskt det lar seg gjøre. Mot slutten av neste uke klarer vi forhåpentlig å åpne Wyller-bakken også, sier Bengston.

Åpner Wyller-bakken nå i starten av desember, er det rekordtidlig. Snøanlegget krever minus 2,5 grader for å kunne lage snø, men det er først ved rundt minus fem og kaldere at snøproduksjonen fungerer optimalt. Da går det fort.

– Vi investerte i anlegget, for å få mer vann og strøm, så vi kan produsere i flere bakker samtidig. Det betyr at tiden det tar å åpen hele anlegget har sunket fra 20 til 10 døgn, ved minus fem grader.

500.000 kubikkmeter snø

Til sammen 500.000 kubikkmeter med snø kreves for at hele anlegget skal være i full drift. Oslo vinterpark er Norges fjerde største anlegg, målt etter omsetning. I alt har anlegget 11 heiser og 18 nedfarter. Flombelysning lyser opp bakkene, så det er mulig å stå på kvelden.

– Det er godt å komme i gang. Vi ansatte gleder oss og tror på en lang og fin vinter, frem til vi stenger den 15. april. Vi har jobbet i flere måneder med å forberede åpningen, forteller skibakkesjefen.