De borgerlige konfirmantene samles inne på Rådhuset til en høytidelige og flott ramme. Nå ønsker også Oslo KrF denne muligheten. Foto: VisitOSLO / Didrick Stenersen

KrF vil ha bønn i Oslo rådhus

Oslo KrF ønsker at rådhuset i hovedstaden skal åpnes for kirkelige arrangementer, i tillegg til humanistisk konfirmasjon.

Publisert

Partiets bystyrerepresentant Espen Andreas Hasle peker på konferansen «Bønn for Oslo» som et arrangement som burde vært i rådhuset, skriver Dagen.

I dag er Human-Etisk Forbund det eneste livssynssamfunnet som får holde arrangementer i Oslo rådhus. I nesten 70 år, siden 1952, har de avholdt konfirmasjon og navnefester i bygget.

Reglene forbyr religiøse møter

– Det er stor bredde i kristenfolket som kommer sammen for å be for byen og uttrykke sin kjærlighet til den, og de er blitt holdt utenfor i mange år. Det ville være en tung og viktig signalhandling at en kan be i huset der Oslo styres, sier han til avisa.

I 2008 lagde kommunen nye retningslinjer der det blant annet står at «Festlokalet ikke skal benyttes til politiske markeringer eller religiøse møter».

– Disse retningslinjene skal opp til behandling i 2020, sier direktør for bystyrets sekretariat, Lars Arne Ryssdal, til Dagen.

Powered by Labrador CMS