�  Truslene knyttet til Tor Mikkel Wara og hans families bolig er alvorlig. Konsekvensen er jo at folk blir reddere for å ta på seg folkevalgte verv, sier statsminister Erna Solberg (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
� Truslene knyttet til Tor Mikkel Wara og hans families bolig er alvorlig. Konsekvensen er jo at folk blir reddere for å ta på seg folkevalgte verv, sier statsminister Erna Solberg (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Statsministeren bekymret etter ny trusselhendelse ved Tor Mikkel Waras bolig i Oslo

Mandag kveld rykket politiet ut til justisminister Tor Mikkel Waras bolig i Oslo etter funn av en mistenkelig gjenstand. Det var den tredje trusselhendelsen knyttet til Wara og hans familie i løpet av kort tid.

Publisert Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg (H) ser alvorlig på hendelsene utenfor boligen til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og betegner dem som urovekkende.

— Dette er signaler som er urovekkende. Nå vet vi ikke hvem som gjør dette, eller hva som er årsaken, men det oppleves som at en fremtredende politiker blir presset og skal oppleve ubehag og vanskeligheter. Sånn skal det ikke være i norsk politikk, sier statsminister Solberg til TV 2.

Frykter færre tar politiske verv

Politiets bombegruppe undersøkte mandag kveld en mistenkelig gjenstand funnet ved justisministerens bolig i Oslo. En times tid etter at meldingen om funnet kom inn til politiet, konkluderte bombegruppa med at gjenstanden var ufarlig. Dette var den tredje trusselhendelsen knyttet til Wara og hans familie i løpet av en ganske kort periode.

Politiet undersøkte mandag en mistenkelig gjenstand som var plassert ved justisminister Tor Mikkel Waras bolig i Oslo. Gjenstanden viste seg å være ufarlig.<br />Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Politiet undersøkte mandag en mistenkelig gjenstand som var plassert ved justisminister Tor Mikkel Waras bolig i Oslo. Gjenstanden viste seg å være ufarlig.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Erna Solberg frykter det blir færre som ønsker verv i norsk politikk som følge av slike hendelser.

– Det er alvorlig. Konsekvensen er jo at folk blir reddere for å ta på seg folkevalgte verv, sier statsministeren.

— Wara er ved godt mot

Erna Solberg forteller også at trusselhendelsene har vært tema blant regjeringens medlemmer.

— Vi har snakket om det i regjeringen for å høre hvordan det går. Wara er ved godt mot og lar seg ikke presse, men det er klart at for alle oss som er politikere, så oppleves det som berører familien ​alltid vanskelig, sier statsministeren.

— Det er viktig at politiet forsøker å finne ut av dette. Vi skal ikke ha et land hvor politikere blir presset eller utsatt for hærverk, sier Solberg.