– Skolen går nå over samtlige takplater på hele skolen og sjekker at alt er sikkert, sier rektor Erlend Skåltveit. Foto: Wikipedia
– Skolen går nå over samtlige takplater på hele skolen og sjekker at alt er sikkert, sier rektor Erlend Skåltveit. Foto: Wikipedia

Fyrstikkalleen skole på Helsfyr ble evakuert etter at en 50x50 cm takplate falt ned

– Sikkerheten til elevene kommer først. Derfor sendte vi elevene hjem ut dagen i dag og frem til klokka 12 i morgen, sier rektor Erlend Skåltveit.

Publisert

Hele 950 elever fra 8.-13. trinn ble sendt hjem etter at den 50x50 cm store gipsplate falt ned i morges i et av klasserommene. Hendelsen skjedde før elevene ankom skolen og rektor kontaktet verneombudet i utdanningsetaten, som valgte å stenge skolen.

«Hei! Det er oppdaget løse takplater i himlingen på skolen, og av sikkerhetsmessige grunner må vi derfor stenge skolen fram til klokka 12.00 i morgen. Elevene er sendt hjem, og vi kommer med mer informasjon på skolens hjemmeside. Vennlig hilsen Rektor F21.».

Sjekker alle takplatene

Slik så meldingen skolen sendte ut til elevenes foreldre på SMS i formiddag, samtidig som administrasjonen ved skolen gikk rundt fra klasserom til klasserom og ba elevene forlate skolen.

– Nå går vi over samtlige takplater på hele skolen, i klasserommene og i korridorene og sjekker at alt er sikkert, sier rektor Erlend Skåltveit.

Åpner skolen kl 12 i morgen

Undervisningsbygg vil jobbe hele dagen og kvelden med kontrollen, og i morgen går verneombudet over jobben og åpner eventuelt skolen igjen.

Elevene skal møte opp til skolen klokka 12 i morgen, opplyser rektoren.

Powered by Labrador CMS