Ryddekvinnen Kari Andreassen tar over det skandalebefengte Omsorgsbygg. Foto: Frogner Høyre
Ryddekvinnen Kari Andreassen tar over det skandalebefengte Omsorgsbygg. Foto: Frogner Høyre

Kari Andreassen ny styreleder etter at byråd Kjetil Lund skifter ut hele styret i Omsorgsbygg

Ut går hele det gamle styret. Inn kommer et nytt mannskap. Blant annet tidligere bydelsdirektør i bydel Frogner, Kari Andreassen.

Publisert

Bakgrunnen for styreutskiftingen er skandalen rundt en rekke ansettelser i Omsorgsbygg KF. På bakgrunn av varsel, satte Kommunerevisjonen i gang med undersøkelser som konkludert med sterk kritikk av Omsorgsbygg. I varslet kom det frem at ledende personer i Omsorgsbygg misbrukte makten «for å gi venner og familie faste og spennende stillinger».

Byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund (A), setter inn ny styreleder og skifter ut alle resterende styremedlemmer i det kommunale foretaket Omsorgsbygg. Kari Andreassen blir ny styreleder.

– Bakgrunnen er den situasjonen foretaket er i. Jeg mener at et nytt og uhildet styre er best egnet til å ta foretaket videre. Det er også viktig nå å skape ro i foretaket, sier Kjetil Lund.

Styrelederen trakk seg

Styreleder Øyvind Christoffersen orienterte forrige uke om at han trakk seg som styreleder.

Omsorgsbyggs styreleder Øyvind Christoffersen. Foto: Omsorgsbygg
Omsorgsbyggs styreleder Øyvind Christoffersen. Foto: Omsorgsbygg

– Det nye styret har bred kompetanse og relevant leder- og styreerfaring. Omsorgsbygg har store prosjekter og krevende oppgaver som skal løses fremover, sier Lund, som uttrykker at dette har vært førende for sammensetningen av det nye styret.

Det er fortsatt én ubesatt styreplass.

– Jeg ønsker å fylle den plassen med en person som har høy kompetanse på internkontroll, sier han i en pressemelding fra byrådsavdeling for næring og eierskap.

Ny styreleder

Ny styreleder blir Kari Andreassen. Hun er styreleder i Oslo Produksjon og Tjenester og styremedlem i Eidsiva.

Hun er utdannet kommunalkandidat med en master i public administration. Andreassen har lang erfaring fra kommunal virksomhet både som rådmann i Grue Kommune og bydelsdirektør i flere bydeler i Oslo, inkludert bydelene Frogner, Ullern og Nordstrand.

Nye styremedlemmer

Tim Holmvik er utdannet siviløkonom fra BI. Har sin bakgrunn fra entreprenørbransjen gjennom flere roller i ØM Fjeld konsernet. Han har også vært ansatt i Backe Romerike. Han driver nå med eiendomsutvikling i eget selskap. Han er aktiv i Høyre på Romerike og sitter i styret i Fjellinjen AS.

Erik Smith er utdannet sivil ingeniør med lang prosjekterfaring fra Norsk Hydro og Bane Nor. Var da prosjektdirektør på Follobanen. Har tidligere hatt mange komplekse prosjektleder-roller i Hydro systemet.

Tone Bjørnov er i dag styreleder i Filmparken. Hun har lang erfaring innen bank og finans, blant annet som som direktør i DNB Nor. Hun er styregrossist med god kjennskap til Oslo kommune.

Powered by Labrador CMS