Skeid er seriemestere og rykker opp til eliteserien. Det var sjeldent god stemning under bandykampen på Frogner stadion. Foto: Skeid bandy
Skeid er seriemestere og rykker opp til eliteserien. Det var sjeldent god stemning under bandykampen på Frogner stadion. Foto: Skeid bandy

Gratulerer til Skeid bandy med eliteserieopprykk

Skeids A-lag i bandy måtte ta poeng i seriens siste kamp mot Frigg, for å sikre direkte opprykk til Eliteserien. Det var aldri tvil!

Publisert

Skeid tok tak i kampen fra første skøytetak og styrte og regjerte som de ville. Allerede etter 1:31 på klokka viste resultattavla 1-0 til hjemmelaget.

Skeid viste frem et solid grunnspill og ga ikke noen sjanser til Frigg. Frigg, fra Marienlyst og Majorstua, var litt tannløse fremover. De rygget ned og la seg ofte rundt egen målgård. Skeid forsøkte å trenge gjennom, men muren var solid.

Målene tikket inn

Ved pause sto det 2:1 til Skeid. Trener Erik Skrettingland og laget brukte pausen godt, fordi i andre periode fremsto Skeid mer strukturert og spilte ballen hurtigere seg imellom seg. Det åpnet Friggs forsvar, og målene begynte å tikke inn.

Friggforsvaret ble stående som statister, og etter endt tid sto det hele 7-1 til Torshov-gjengen over Frigg, ifølge hjemmesiden til Skeid bandy.

Skeidoksene heiet laget frem

Skeidoksene, Skeids supporterklubb, kjente sin besøkelsestid og heiet og jublet fram Skeidspillerne. Oksene er en flott gjeng som skaper god stemning og alltid er positive!

Skeid rykker dermed rett opp i Eliteserien i bandy, og går en spennende sesong 2020-2021 i møte. Det er hyggelig at Skeid igjen har et eliteserielag i bandy, etter 27 års fravær.

— Vi vet at vi må legge ned mer treningsarbeid neste år, men det er dette vi har jobbet fram mot denne sesongen. Målet vårt har vært å vinne hver eneste kamp, og det holdt nesten. Gutta var vel verd en fest etter kampen, sa Erik Skrettingland

Lagleder Helge Holter, håper at lagets status som eliteserielag vil veie positivt for å få den lenge etterlengtede kunstisbanen på Skeidbanen.

— Anlegges en kunstisbane, vil det også kunne leges et nytt kunstgressdekke på den øvre banen på Nordre Åsen idrettsanlegg. Det vi gavne både bandyen og fotballen i klubben, sier Holter.

Norges Bandyforbunds president, Erik Hansen, også han tidligere Skeidspiller, overrakte pokalen for seriemesterskapet til kaptein Truls Skrettingland.

Powered by Labrador CMS