Takk for i år!! Foto: André Kjernsli

Enga ut av NM etter et helhjertet forsøk på seier i Askerhallen. Takk for i år!

Alle vet godt hva det handler om for Vålerenga ishockey i dag: Seier og en syvende semifinale hjemme i Forum eller sommerferie.

Stefan Espeland er tilbake i laget, og alle hjerter gleder seg. Samtidig kan han ikke ta Enga videre alene, alle mann må tre hakk opp dersom sesongen skal forlenges.

Frisk kommer best i gang, og legger press på Enga fra første dropp. Etter noen minutter setter Anders Bastiansen inn en soleklar knetakling på Brede Csiszar, og VIF får en mulighet til å komme inn i kampen.

Det blir ikke noen mål der, men rett etter får Enga ledelsen til å spille fem mot tre – det blir for mye for Frisk og Nicklas Dahlberg i buret. Tobias Lindstrøm setter pucken opp i venstre hjørne, etter pasning fra Mats Trygg og friskmeldte Stefan Espeland.

Tobias Lindstrøm (nr 46) setter pucken bak Frisks keeper, og alt ser lyst ut for Enga tidlig i kampen. Foto: André Kjernsli

Kampen er snudd

Effektiviteten i overtall ser ut til å bli bra i denne kampen, men dette gangen er det Frisk som scorer med en mann mer på isen. Kyle Bonis utligner til 1-1 når det er 16 sekunder igjen av Axel Eidstedts utvisning.

Oioioi, VIF roter det til når de skal klarere pucken i egen sone, den spretter ut i midten. Sebastian Johansen får tak i den, finter Søberg på rumpa og tar ledelsen 2-1. Kampen er snudd.

Steffen Søberg i VIF-målet titter bort på Frisk-spillerne som fikk mest å juble for i første periode. Foto: André Kjernsli

52 sekunder senere er det klart for 3-1 i et overtallsspill for Frisk, og scoringen er ved Mikkel Christiansen. Starten som så skikkelig lys ut har blitt til et mareritt. Klarer VIF å snu dette?

Mot slutten av perioden får VIF noen halvsjanser, men Frisk sine backer er flinke til å passe på keeperen sin sånn at det blir vanskelig for gjestene å slippe til.

Engasjerte spillere i boksen. Foto: André Kjernsli

VIF dominerer andre periode

Midtperioden gir ingen scoringer, men det er VIF som står for det som kommer av sjanser bortsett fra når de har spillere utvist. Frisk lemper puck mye nå. Det ser ut til at de er mest interessert i å trygge ledelsen.

Fortsetter dette i tredje perioden er det nødt for å gi VIF målsjanser. Frisk-keeperen har hatt et godt sluttspill, men mange av de 18 skuddene Enga produserte i andre periode var ikke spesielt utfordrende.

Roy Johansen og Espen Knutsen pa vei inn i garderoben for å pønske ut noe som kan snu kampen. Foto: André Kjernsli

VIF er heldige

Tiden jobber for Frisk i tredje periode, det er nå VIF skal vise hva de er laget av, og det er nettopp det de gjør. Nok en gang er det Tobias Lindstrøm som er sist på pucken, kapteinen med gullhatten viser vei for Enga!

Så snur det hele – Frisk får helt korrekt tildelt en straffe, nå kan semifinalen avgjøres! Sean McMonagle mot Steffen Søberg i VIF-buret – men Søberg nekter Frisk-spilleren scoring.

Midtperioden var VIF sin, men avslutningene blir ikke skarpe nok. Foto: André Kjernsli

Det er Enga som har initiativet i matchen nå, det mangler bare en scoring for å gå til et eventuelt sudden death. Samtidig er det nesten ti minutter igjen, det er et hav av tid i denne sporten.

Så er Frisk millimetre fra å score, dommeren blåser for blokkering, men pucken er fri. Der var VIF heldige.

Tobias Lindstrøm ser betenkt ut. Foto: André Kjernsli

Første mål vinner

VIF får nok en mulighet til å spille i overtall. Det er enkelt å se at VIFs hovedarkitekt i slike situasjoner, Stefan Espeland, er tilbake. Frisk kommer seg knapt nok ut av sonen i løpet av overtallet, og til slutt er det selvfølgelig nevnte Espeland som finner veien til nettmaskene. VIF har utlignet, det står 3-3!

Mye mer dramatisk enn dette kan det ikke bli, det blir ikke flere mål i tredje periode. VIF gjør en formidabel innsats, nå kan de forlenge sesongen med et mål i fjerde periode.

Ca. fem minutter ut i fjerde periode er sesongen over for VIF Hockey, Frisk kommer i en to mot en situasjon, og det er Kyle Bonis som for æren av å sende Frisk til finalen i årets NM.

Godt å ha Stefan Espeland tilbake i laget. Foto: André Kjernsli

Espeland best hos VIF

Dette er ikke øyeblikket for å oppsummere noe som helst, men vi konstaterer at Frisk sin målvakt blir kåret til hjemmelagets beste, mens det er Stefan Espeland som vel fortjent blir kåret til VIFs beste spiller.

Dette var et realt forsøk av Enga, og det er små marginer som gjør at dette ikke endte opp med en syvende og avgjørende kamp.

Så glade blir man når mann har sikret en plass i NM-finalen. Foto: André Kjernsli

Sluttresultat: 4-3 (sammenlagt 4-2). Frisk går videre til finaen.