Martin Laumann Ylven (til høyre) scoret to og ble Engas bestemann i kveld. Foto: Andrè Kjernsli

Enga skuffet inn sin tiende strake seier. Imponerende spill mot byrival Manglerud

I kveld fikk Vålerenga hockey muligheten til å innkassere sin tiende strake seier i GET-ligaen. Gjestene var Manglerud Star, som alltid er klare for å tukte storebror i ligaen.

Sist de var på besøk, fikk de grisebank. Klarer de å vise seg fra en bedre side denne gangen? Unggutten Calle Spaberg Olsen er igjen kalt opp til A-laget, og vi får håpe han får noen bytt.

Det tar under to minutter før Engas første scoring er i boks. På tredjerekkas første bytt, spilles Martin Laumann Ylven helt fri av rekkekamerat Thomas Olsen og gjør ingen feil. Gøy å se at Laumann Ylven i de siste kampene igjen scorer etter en lang tørkeperiode.

Noen minutter senere får MS mulighet til å spille i overtall, men får svært lite ut av det. Etter utvisningen klarer MS å etablere et press i VIFs sone, og etter hard jobbing og bra pasningsspill er det klart for utligning til 1-1.

Martin Laumann Ylven lager 1-0 etter snaut to minutter av kampen. Foto: Andrè Kjernsli

Underholdende førsteperiode

Så langt er dette en fartsfylt og morsom kamp. Det bølger frem og tilbake, og begge lag får sine muligheter.

Med ca. fire minutter igjen, spiller GET-ligaens beste poengplukker, Rasmus Ahlholm, en superpasning gjennom til TobiasLindstrøm. Han feiler ikke, og Enga er tilbake i ledelsen.

Begge lag er i godt spillehumør, vi får håpe underholdningen fortsetter i neste periode, til tross for at hjemmelaget er verdenskjent i Oslo øst for å spille forferdelige midtperioder.

MS utlignet relativt raskt etter at Enga tok ledelsen. Foto: Andrè Kjernsli

Daniel Sørviks første i nettet

Espen Knutsen sier i pausen at VIF må komme seg kjappere ut av egen sone, MS er flinke til å legge et press høyt på banen, på Vålerengas banehalvdel. Vi får se om hjemmelaget for orden på dette.

Ingen tvil om at det er hjemmelaget som kommer best i gang i midtperioden, uten at det gir utslag i målprotokollen. Så er det den hjemvendte sønn som scorer. Daniel Sørvik kliner til fra blueline og pucken fyker inn bak Joyce i gjestenes bur. Sørviks første mål siden returen til Enga!

Daniel Sørvik får sin første nettkjenning i VIF-drakta etter returen fra Tsjekkia. Foto: Andrè Kjernsli

Laumann Ylven er råsterk

Mot normalt, spiller VIF en relativt bra midtperiode og har stort sett god kontroll på gjestene. Med fire minutter igjen av midtperioden, får Enga betalt for strevet, og nok engang er det Laumann Ylven som er frempå, hans andre for kvelden.

90 sekunder senere er det klart for 5-1, denne gangen er det Tobias Lindstrøm som setter pucken i mål. Da er også han tomålsscorer i kveld. Nå må gjestene virkelig skjerpe seg i tredje perioden dersom de ikke skal gå på et stygt tap mot erkerivalen.

MS-keeper Joyce måtte plukke tre pucker ut av eget mål i midtperioden. Foto: Andrè Kjernsli

Imponerende seier

MS bytter keeper i denne pausen, vi får se om det hjelper på scoringsformen deres. Enga har stokket litt på laget, og unggutten Calle Spaberg Olsen får spilletid.

Det virker ikke som om noen av lagene klarer å gi full gass i sisteperioden, og spesielt hjemmelaget ser ut til å være fornøyd med tingenes tilstand. Størst jubel, med seks minutter igjen av kampen, får vi når speaker kan opplyse om at både Storhamar og Stavanger foreløpig ligger an til uavgjort i respektive kamper.

Siste periode ender 0-0, og Enga har da ti strake seire. Intet mindre enn imponerende.

Tobias Lindstrøm (til venstre) er sikker alene med gjestenes keeper. Foto: Andrè Kjernsli

VIFs bestemann: Martin Laumann Ylven