Barne- og ungdomsskolene i Oslo skal holde oppsatt skoleplan og ta juleferie 18. desember, varsler skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).
Barne- og ungdomsskolene i Oslo skal holde oppsatt skoleplan og ta juleferie 18. desember, varsler skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

Skolene i Oslo og Bergen framskynder ikke juleferien

Oslo-skolene vil holde oppsatt skoleplan for grunnskolen og først ta juleferie 18. desember. Heller ikke i Bergen blir det hjemmeskole før jul.

Publisert

I Oslo blir det ikke noen hjemmeskole før jul, men juleferien starter uansett allerede den 18. desember.

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) sier hun er klar over at smittespredningen i skolene den siste uken før jul vil ha stor betydning for mange familiers mulighet til å samles i jula, men peker samtidig på at smittetallene for Oslo er på vei ned.

– Tiltakene har virket

– Debatten om eventuell hjemmeundervisning siste uken før jul ble reist da smittetallene var på vei opp. Nå ser vi at de strenge smittetiltakene har virket, og vi har ikke fått helsefaglige råd om at alle elevene bør holdes hjemme siste uken før jul, sier hun.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS