Trikkestopp i Welhavens gate
Lokalpolitikerne Stian Bjørnøy og Marte Mørch er svært fornøyde med at trikkeholdeplassen i Welhavens gate gjenoppstår. Foto: Christian Boger

Endelig skal trikken stoppe i Welhavens gate igjen

Etter et fravær på ett og et halvt år skal trikken snart stoppe igjen i Welhavens gate på Frogner. Beboerne i området er svært fornøyde.

– Det er en stor glede at trikken snart er tilbake her. Dette vil komme alle beboerne i området til gode, ikke minst de mange eldre, jubler leder for Miljøpartiet de Grønne på Frogner, Marte Mørch.

Trikken borte siden august 2015

Helt siden Ruter i august 2015 vedtok å legge ned trikkeholdeplassen i Welhavens gate har beboerne i området måttet benytte andre holdeplasser. Ruters begrunnet nedleggelsen med at holdeplassen var lite benyttet og at trikken ville komme fortere frem.

Beboerne kjempet med nebb og klør mot nedleggelsen, uten å bli hørt. Nå går samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg og hennes kolleger i byrådet inn for at holdeplassen gjenoppstår.

Fjerningen var ikke vellykket

Lokallagslederen er godt fornøyd med at byråden tar inn over seg nabolagets sterke kritikk av den tidligere stengingen av holdeplassen og gjenåpner den.

– Det er godt å se at nærmiljøet blir tatt på alvor. Her ble det tatt en avgjørelse som ikke fungerte som den skulle. Ruter har selv uttalt at tidsbesparelsen etter fjerning av stoppet ble mye lavere enn forventet, sier hun.

Det sterke beboerengasjementet på å få trikkeholdeplassen tilbake har imponert både Mørch og partifellen Stian Bjørnøy. Bjørnøy forteller om møter med lokalbeboere med sterke meninger og stort pågangsmot.

Welhavens gate trikkestopp
Slik så den nedlagte Welhavens gate holdeplass ut. Foto: Frogner Høyre

Beboerengasjementet hjalp

– Enten det har gjeldt kravet om kortere avstand mellom stoppene eller frykten for ulykker i gata på grunn av høy fart uten et trikkestopp, har engasjementet hele tiden vært på topp.

– Frogner MDG har gitt klar beskjed til byråden om hva vi mener, men det er mange som har stått på i denne saken. Det er mange som har grunn til å være fornøyd med egen innsats her, konstaterer Bjørnøy.

Blir liggende i Parkveien

Den nye holdeplassen vil mest sannsynlig ikke ende opp i selve Welhavens gate, men et steinkast unna, i Parkveien. Dermed forsvinner den tidligere holdeplassen i Welhavens gate helt.

Det er usikkert når den nye holdeplassen blir åpnet.

– Enten blir holdeplassen åpnet raskt, for så å bli stengt igjen og deretter bli oppgradert til en moderne holdeplass. Alternativt venter Ruter med åpningen til den nye holdeplassen er fullt ferdig bygget. Det viktigste her er at den blir gjenåpnet, mener Bjørnøy.

Ruter er fornøyde med byrådet

Ruter har siden nedleggelsen av holdeplassen stått ved sin begrunnelse om at stoppet ikke har livets rett.

– Vår faglige anbefaling var at holdeplassen skulle legges ned, men vi tar beslutningen i byrådssaken til etterretning og ser nå frem til å gjenåpne Welhavens gate i Parkveien i løpet av kort tid. På sikt vil vi også utforme og tilrettelegge stoppet for universell utforming, sier pressevakt hos Ruter, Cathrine Myhren.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer