Knivdrap Holmenkollen lavvo gratishaugen
Politiet utenfor lavvoen på Lille Gratishaugen like ved hoppanlegget i Holmenkollen der en person ble knivdrept natt til lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

En person knivdrept i lavvo på Lille Gratishaugen i Holmenkollen

Politiet vil foreløpig ikke opplyse om kjønn eller alder på den drepte. Men en mann i 30-årene er pågrepet, og det skal være flere vitner til drapet natt til lørdag.

Drapet skal ha skjedd i en lavvo på Lille Gratishaugen ved hoppanlegget i Holmenkollen, opplyser operasjonsleder Christian Krohn EngesethOslo politidistrikt til NTB klokken 3 natt til lørdag.

Politiet ble varslet om knivstikkingen halv tre tiden, og den drepte ble erklært død på stedet kort tid etter.

— Jobber ut fra at det er et drap

Klokken 3.15 forteller Engeseth at politiet har kontroll på våpenet som de mener ble brukt, og at alt tyder på at det er snakk om knivstikking.

– Vi jobber ut ifra at dette er drap, sier han til NTB.

Knivdrap Holmenkollen lavvo Lille Gratishaugen
Politiet vil foreløpig ikke opplyse om kjønn og alder på den drepte. Men det skal ha vært flere vitner til ugjerningen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Operasjonslederen kan ikke opplyse om kjønn eller alder på personen som ble knivstukket. Pårørende var fortsatt ikke varslet klokken 4.45.

– Krimvakta er på stedet, i tillegg er krimteknikere på tur. Åstedet er sperret av, og vi jobber med taktisk og teknisk etterforskning, sier Christian Krohn Engeseth.

Sosial sammenkomst i lavvo

Lavvoen eies av skiforeningen og kan ifølge deres nettside leies. Engeseth bekrefter til NTB at hendelsen skjedde i forbindelse med en sosial sammenkomst i lavvoen. Politiet ønsker ikke å si noe om relasjonen mellom den drepte og den pågrepne mannen i 30-årene.

— Det kan jeg ikke gå inn på nå, sier operasjonslederen.

Knivdrap lavvo Holmenkollen
Vitner til knivstikkingen ble kjørt til nærliggende Holmenkollen Park hotell for å bli avhørt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Engeseth ønsker heller ikke å si noe om foranledningen til drapet.

– Akkurat nå er vi i en akuttfase, og det er altfor tidlig å si noe om hendelsesforløpet.

Avhører vitner på nabohotell

Lørdag morgen var politiet i gang med å avhøre vitner som ble tatt med til Holmenkollen Park hotell.

— De ble tatt med dit både for å få dem bort fra åstedet, og for å få dem inn i varmen. De avhøres nå på hotellet, samtidig som ambulanse er på stedet for dem som trenger oppfølging av helsepersonell, sier operasjonsleder Krohn Engeseth.

Ifølge operasjonslederen skal det være snakk om flere vitner.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer