Birkelunden
En kvinne i 20-årene ble knivstukket rett ved Birkelunden på Grünerløkka natt til søndag. En mann er pågrepet av politiet, mistenkt for å stå bak knivstikkingen. Foto: Helge Høifødt / Wikimedia Commons

En mann pågrepet etter at kvinne ble knivstukket i magen ved Birkelunden

En kvinne i 20-årene er innlagt på sykehus etter å ha blitt knivstukket ved Birkelunden på Grünerløkka. En mann er pågrepet etter knivstikkingen.

Politiet ble varslet av kvinnen selv ved tre-tiden natt til søndag.

– Hun ga politiet en beskrivelse av gjerningsmannen og fortalte i hvilken retning han forlot stedet. Det førte til en pågripelse av en mann i midten av 40-årene kun få minutter senere, opplyser operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen hadde da på seg gjenstanden som ble brukt til å stikke kvinnen.

Opereres på Ullevål sykehus

Hendelsen skjedde på gateplan ved Birkelunden, ikke langt fra Paulus kirke. Ifølge Solberg ble kvinnen stukket i mageregionen.

– Hun var oppegående og tilsnakkendes da nødetatene kom, sier operasjonslederen

–Kvinnen er blitt operert ved Ullevål sykehus og tilstanden er stabil, opplyser Solberg. Det er ingenting som tyder på at det er fare for livet.

Tilfeldig offer

Politiet har ingen opplysninger om at noen relasjon mellom fornærmede og mistenkte.

Politiet har avhørt flere vitner i saken, blant annet en venninne av fornærmede som var sammen med henne da hun ble knivstukket, melder NRK.

Paulus kirke
Nattens knivstikking skal ha funnet sted rett ved Paulus kirke på Birkelunden. Foto: Kjersti Opstad

– Etter samtaler med kvinnen og vitner framstår det som hun var et tilfeldig offer. De skal ha kommet gående i hver sin retning da mannen uprovosert stakk henne, sier operasjonslederen til NTB.

— En stygg sak

Oslopolitiet betegner knivstikkingen som en stygg sak.

– Det er som regel en foranledning når noe slikt skjer, men det virker det ikke som det er her. Dette er en veldig alvorlig hendelse, sier Solberg.

Den mistenkte mannen, som ifølge politiet er norsk statsborger, blir trolig avhørt søndag formiddag.MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer