Inge Andersen
Daværende generalsekretær i Norges idrettsforbund, Inge Andersen, med daværende statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Wikimedia Commons

En handelsråd i India, to direktører i UDI og tidligere landslagssjef ønsker å bli bydelsdirektør i Frogner bydel. Se søkerlisten

Inge Andersen var inntil i høst generalsekretær i Norges idrettsforbund. Før det var han trener for kvinnelandslaget i langrenn og Sveits' langrennslandslag for kvinner og menn. Nå vil han bli bydelsdirektør i Frogner.

33 personer, deriblant 21 menn, har søkt på direktørjobben i bydel Frogner. Bydelen har et budsjett på 1,4 milliarder og er, med sine nærmere 60.000 innbyggere, på størrelse med hovedstaden i Sør-Norge, Kristiansand.

En av utfordringene den nye bydelsdirektøren vil møte blir flyttingen av bydelsadministrasjonen fra tilholdsstedet i Sommerrogata 1 på Solli plass, til de nye lokalene i Drammensveien 60. Flyttingen skjer allerede til høsten.

To Nes-rådmenn søker

To rådmenn fra ulike Nes-kommuner ønsker å jobbe for Frogner: Torbjørn Aas, rådmann i Nes kommune i Hallingdal i Buskerud, er den ene.

Den andre er Johnny Pedersen. Han var inntil november i fjor rådmann i Nes kommune på Romerike i Akershus, men gikk av med umiddelbar virkning, etter at to av hans kommunalsjefer sa opp på grunn av rådmannens lederstil, ifølge Romerikes Blad. Med seg fikk han nærmere 1,8 millioner i etterlønn.

To direktører i UDI søker seg vekk

Litt interessant er det at to direktører i Utlendingsdirektoratet, Hanne Jendal (direktør for asylavdelingen) og assisterende direktør Birgitte Elisabeth Verle Lange, søker seg vekk fra lederjobbene sine i UDI.

Ellers på søkerlisten står Gry Sjødin Neander. Hun tiltrådte i høst som rådmann i Spydeberg kommune. En outsider blant søkerne er advokat og handelsråd i India, Helge Tryti.

En klar favoritt til jobben må sies å være dagens assisterende bydelsdirektør i Frogner, Odd Rune Andersen.

Ansettelse i åremål på seks år med mulighet til fornyelse én gang. Under ser du søkerlisten.

Søkerlistensøkerliste Frogner bydel søkerliste Frogner bydel

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer