� Regjeringen må bli flinkere til å hente faglig ekspertise fra miljøer utenfor hovedstadsregionen, sier statsminister Erna Solberg (H). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
� Regjeringen må bli flinkere til å hente faglig ekspertise fra miljøer utenfor hovedstadsregionen, sier statsminister Erna Solberg (H). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Erna Solberg: - Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer

Statsminister Erna Solberg (H) innrømmer at Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og i styrende organer i selskaper eid av staten.

Publisert

Innrømmelsen kommer i et skriftlig svar til stortingsrepresentant Emilie Enger Mehl fra Senterpartiet, skriver Nationen.

Ifølge en gjennomgang avisa har gjort av blant annet kraftskatteutvalget og domstolkommisjonen, er de fleste av medlemmene i utvalgene fra Oslo, eller fra en annen stor by i Norge.

Mehl mener at distriktene er for dårlig representert i slike råd og utvalg, og at det kan påvirke beslutningene som blir tatt.

Vil sikre distriktsrepresentasjon

I sitt spørsmål spør Sp-politikeren om statsminister Erna Solberg (H) er enig i dette, og om regjeringen i fremtiden bør endre praksis for å sikre at distriktsnorge er tilstrekkelig representert i styrer og utvalg.

Solberg svarer at det er viktig at myndighetene sikrer at medlemmer i offentlige styrer, råd og utvalg har bakgrunn fra forskjellige deler av landet.

— Vi ser at Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og i styrende organer i selskaper eid av staten. Både bosted og arbeidsmiljø påvirker perspektiver og kunnskapstilfang, dette gjelder også for fageksperter, skriver statsministeren.

— Regjeringen må derfor bli flinkere til å hente faglig ekspertise fra miljøer utenfor hovedstadsregionen, fortsetter Solberg.

Powered by Labrador CMS