Vålerengas Stine Brekken redda et Vålerenga som sleit i cupkampen mot Amazon Grimstad. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Tittelforsvarer Vålerenga sleit seg videre i cupen

Tittelforsvarer Vålerenga slet lenge med å få ballen i mål i cupkampen mot Amazon Grimstad, men Stine Brekken satte inn vinnermålet i det 73. minutt.

Stine Brekken dukket opp ved nærmeste stolpe og fikk hodet på Agnete Nielsens innlegg fra høyre, og dermed måtte sørlandslaget Amazon Grimstad-keeper Marie Aspenes kapitulere.

Amazon, som er nest sist i 1. divisjon, hadde noen store sjanser i første omgang. Etter noen vellykkede bytter presset Vålerenga voldsomt i 2. omgang og kom til stadig større sjanser før laget omsider fikk målet som ga 1-0.

Fem fra Oslo-området

LSK Kvinner vant 2-0 over Øvrevoll Hosle takket være scoringer av Emma Stølen Godø og Casandra Lüthcke, mens Lyn vendte til 3-1-seier borte mot Tromsø med mål av Emilie Closs, Iselin Sandnes Olsen og Monica Nedgård Isaksen.

Stabæk (1-0 over Røa med mål av Linn Huseby) og Kolbotn (2-1 over Medkila borte med vinnermål av Tonje Pedersen) er også videre.

Dermed er det fem kvartfinalister fra Oslo og omegn.