The Nightmare Before Christmas er full humor, spenning og skumle figurer. Foto: Heidi Helen Jenssen

På søndag spiller barn fra Ellingsrud rollene i et omfattende stykke om et førjulsmareritt

Ellingsrud musikalteater lover at forestillingen vil bidra med en god dæsj med julestemning. Stykket varer i nesten en time og er spilt av barn.

Publisert

Søndag 15. desember setter Ellingsrud Musikalteater opp stykket The Nightmare Before Christmas på Rommen Scene.

Et av marerittene i det timeslange stykket. Foto: Heidi Helen Jenssen

Det er et stykke fullt av humor, spenning, skumle figurer, talentfulle vokalister og en god porsjon sjarm. Under generalprøven sist helg var det sitrende forventninger bak scenen.

Garderoben var full av barn fra Ellingsrud i Groruddalen. Barn i alle aldre, iført teatersminke og kostymer, var omgitt av foreldre som hang i og hang rundt for best mulig å kunne støtte opp om stjernene.

Nitidig dugnadsarbeid

Stykket er et resultat av nitidig dugnadsarbeid fra foreldre og de to instruktørene Ingrid Settem og Jonathan Myrberg, som selv har hver sine musikalbarn i stykket; Åsa Helene (10), Trym (5) og Alide (9).

Også foreldrene er sysselsatt og hjelper til som sminkører. Foto: Maren Dahle Lauten

Foreldre har snekret kulisser, sydd kostymer og fått opplæring i hvordan å påføre teatersminke. Den profesjonelle teatersminkøren Katja Langer, også fra Ellingsrud, har lært opp et knippe foreldre for at vampyrene, zombiene, spøkelsene, klovnene, heksene, varulven, gresskarene, Annie og julenissen skal ha det rette uttrykket.

På selve teaterscenen er det proft opplegg med lyd og lys og, til og med, røykeffekter.

Generalprøve

Bak scenen mens de venter på generalprøve lager Hedvig (8) og Frida (8) sitt eget lille krumspring filmet av Luna Maria (8) med et mobilkamera. «Se! Ha, ha, ha, ha! Se på Hedvig!» ler Frida og viser en snutt i sakte film til en av mødrene i garderoben.

Det er høy latterfaktor på pauseaktivitetene til de kreative barna, som ikke har noe problem med å underholde hverandre.

Hele 41 barn fra Ellingsrud deltar i stykket. Foto: Heidi Helen Jenssen

Ellingsruds musikalteatergruppe

Det er ingen selvfølge at Ellingsrud har sin egen musikalteatergruppe. Inntil ganske nylig fantes det ikke noe lignende kulturtilbud i området, før to naboer med samme lidenskap for musikaler i mars 2017 ble enige om å gå sammen for å gi barna på Ellingsrud et musikalteatertilbud.

Barna øver hver søndag på Ellingsrudåsen skole, og deltakelsen er gratis. Skolen har stilt sine lokaler til disposisjon, og Ingrid og Jonathan bidrar med kunnskap, engasjement og tid.

Ellingsrud musikalteater lover at forestillingen vil bidra med en god dæsj med julestemning. Den varer en knapp time, og billetter kan kjøpes via Rommen Scene eller Ellingsrud musikalteaters nettside.

Powered by Labrador CMS