Både Nille, Kid og Elkjøp stenger butikker og permitterer i fleng på grunn av at de må holde stengt.
Både Nille, Kid og Elkjøp stenger butikker og permitterer i fleng på grunn av at de må holde stengt.

Nille stenger 80 butikker og varsler permitteringer. Butikker stenger og permitterer i fleng i Oslo

Flere hundre ansatte blir permittert i Nille, som stenger 80 av sine butikker som følge av nedstengningen i 25 kommuner på Østlandet.

Publisert

Butikker i hele Oslo-regionen er stengt som følge av mutantvirus-utbruddet, og det varsles store permitteringer. – Dramatisk situasjon, sier arbeidsministeren.

Regjeringen besluttet i helgen at alle kjøpesentre og de fleste butikker de aktuelle kommunene er nødt til å stenge som følge av utbruddet av den engelske virusvarianten.

Les også: – Ok skal gjøre alt jeg kan👍❤️, svarte Lilly (10) på kommunens SMS til oslofolk

– Det er en dramatisk situasjon for mange bedrifter og arbeidstakere. Regjeringen skal raskt vurdere hvordan vi kan gjøre situasjonen enklere, også for bedriftene, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til NTB.

Alle butikker må stenges, med unntak av matbutikker, apotek, bensinstasjoner og dyrematbutikker. Vinmonopolet ble først besluttet stengt, men så snudde regjeringen og åpnet det igjen.

Store permitteringer

Som følge av nedstengningen har blant annet butikkjeden Nille varslet at rundt 300 av deres ansatte i deres 80 stengte butikker vil bli permittert.

– Så får vi håpe dette er kortvarig. Det er veldig kjedelig, selv om vi har stor forståelse for at dette skjer og tar vårt ansvar, sier daglige leder Kjersti Hobøl i Nille til Nettavisen.

Rundt 300 ansatte omfattes, ifølge Hobøl. De jobber nå med å få opprettet en nettbutikk, som ifølge selskapet kan være oppe om få dager.

Også Kid Interiør permitterer rundt 300 personer i sine 38 butikker. Elkjøp stenger 27 butikker i det samme området, men har kun varslet mulige permitteringer.

Det jobbes med å finne alternativ jobb til de ansatte, opplyser Elkjøp i en pressemelding. Rundt 280 av de 400 aktuelle ansatte har allerede blitt sysselsatt for å ta hånd om blant annet netthandel og varetelling.

Stengt ut uka i første omgang

I første omgang gjelder stengningen ut denne uken, fram til søndag 31. januar, avhengig av hvordan smitteutbruddet utvikler seg. Totalt er det nå påvist 25 tilfeller av den britiske mutasjonen av koronaviruset i Nordre Follo.

Arbeidsministeren sier at regjeringens mål fortsatt er å hjelpe sunne bedrifter gjennom koronakrisen, som allerede har medført store bølger av permitteringer siden mars i fjor.

– Det er forskjellige måter å gjøre dette på, og vi ser på forskjellige løsninger. Vi har tett kontakt med både næringsorganisasjonene og fagforeningene om dette, sier Røe Isaksen.

Powered by Labrador CMS