Jervs Iman Mafi (t.h.) i duell med KFUMs Bilal Njie under kvalifiseringskampen til Eliteserien 2022.
Jervs Iman Mafi (t.h.) i duell med KFUMs Bilal Njie under kvalifiseringskampen til Eliteserien 2022.

KFUM Oslo tapte for Jerv. Dermed mistet osloslaget mulighet for kvalik til Eliteserien

Jerv slo KFUM Oslo 5-3 på straffesparkkonkurranse søndag. Dermed blir det Jerv som møter Brann for å spille om hvem som får stille lag i Eliteserien neste sesong.

Publisert

Brann vant en nervepirrende kamp mot Sarpsborg. På overtid sto det 2-1 til bergenslaget, som til slutt halte seieren i land og møter Jerv til kvalik.

Jerv spilte også opprykksfinale i 2015 og 2016. Den gang ble det nederlag mot henholdsvis Start og Stabæk over to kamper. Årets finale skal spilles på Vålerengas arena kommende onsdag.

Kåffa tok tak i kampen

Det var KFUM som tok føringen etter 50 minutter i søndagens kamp. Dadi Dodou Gaye fant Johannes Hummelvoll Nuñez med et innlegg som Nuñez stusset videre i mål.

Jerv presset på, og ti minutter før full tid fikk de utligningen. Iman Mafi skjøt mot mål, og John Olav Norheim, i likhet med Nuñez, stusset ballen i mål.

I søndagens oppgjør mot «Kåffa» var det vertene som tok tak i kampen, men uten å skape de aller største sjansene. Etter scoringen imot fikk de til slutt uttelling og skaffet seg ekstraomganger.

Jerv-keeper reddet to KFUM-straffer

De forløp uten veldig stor dramatikk. Lagene virket mer nervøse for å slippe inn mål enn ivrige etter å score. Den største sjansen kom i det 110. minuttet, da KFUMs Gaye bommet alene med keeper etter en kontring.

I straffesparkkonkurransen ble Jerv-keeper Øystein Øvretveit helten da han reddet KFUMs første straffespark. Jerv scoret på sine fem straffer og kunne dermed juble for seier. Den avgjørende straffen ble satt av Kristian Novak.

Powered by Labrador CMS