Ordfører Marianne Borgen og byrådsleder Raymond Johansen gir Oslos jubileumsdrakt til prinsessen på 18-årsdagen. Designer Eva Lie til venstre.
Ordfører Marianne Borgen og byrådsleder Raymond Johansen gir Oslos jubileumsdrakt til prinsessen på 18-årsdagen. Designer Eva Lie til venstre.

Oslo kommune gir Prinsesse Ingrid Alexandra byens jubileumsdrakt i 18-årsgave

«På vegne av hele byen ønsker jeg Prinsessen hjertelig til lykke med dagen. Med gaven fra Oslo ønsker vi fortelle hovedstadens historie. Hvert element i jubileumsdrakten er hentet fra byens rikholdige flora og historie helt tilbake til St. Hallvard på 1000-tallet. Jeg håper hun vil bære den med stolthet,» sier ordfører Marianne Borgen.

Publisert

Jubileumsdrakten ble laget til byens 1000-jubileum i år 2000 og er et samarbeid mellom designer Eva Lie og Oslo kommune.

Drakten ble brukt første gang av Rubina Rana, leder for 17. mai-komiteen, i barnetoget i 1999, ifølge en pressemelding.

Skytsengel gjennomgangstema

Inspirasjon til stoffene er hentet fra tekstiler laget ved Hjula Industrier på Sagene. Blomstermotiv er hentet fra Oslofloraen.

For å se flere bilder, trykk på pilene øverst på sidene av bildet under...

Søljene er et samarbeid med gullsmed og designer Elise Thiis Evensen. I søljene er St. Hallvard, hovedstadens skytsengel, et gjennomgangstema. Pilene og møllehjulet i søljene er også gjennomgående elementer i utsmykningen av Oslo rådhus.

Prinsessen mottar også et eksemplar av Oslo byleksikon.

Powered by Labrador CMS