Folk i kø for å teste seg på Adamstuen teststasjon. Bildet er tatt tidligere i august.
Folk i kø for å teste seg på Adamstuen teststasjon. Bildet er tatt tidligere i august.

Testkollaps i Oslo. Kommunen går over til drop-in test

Koronatestingen kollapset i dag, mandag. Nettbestillingen er nede, å ringe er ikke mulig og de få mobile stasjonene har lange køer.

Publisert

– Grunnet en systemfeil i Oslo kommune, har ikke innbyggere fått tilgang til skjema for bestilling av test mandag morgen. Dette har økt trykket på testtilbudet, slik at man går over til kun test ved drop-in, sier Oslo kommune i en pressemelding.

Men personer som allerede har bestilt og fått bekreftet time skal fortsatt møte til sin forhåndsbestilte time.

– Forstår frustrasjonen

Fra tirsdag formiddag vil man igjen kunne forhåndsbestille time for test ved behov, i tillegg til drop-in tilbudet ved mobile teststasjoner og testsentrene, ifølge kommunen.

– Jeg forstår at dette er frustrerende for innbyggerne våre, og vi jobber med å nøste opp i køene som har blitt skapt under tiden systemet for testbestilling har vært nede. Derfor velger vi å frigjøre personell fra tidskrevende arbeid tilknyttet timebestillinger mandag, slik at man kan øke testkapasiteten og redusere køene, sier leder for testing i Oslo kommune, Elisabeth Vennevold.

– Møt opp på drop-in

– Vi oppfordrer dermed alle som har behov for test i dag, mandag, til å møte opp direkte til drop-in på testsentrene. Tirsdag formiddag har man igjen mulighet til å bestille test via skjema og drop-in tilbud. Ved akutt sykdom skal man ta kontakt med legevaktsentralen, eller fastlegen om legevakten ikke er tilgjengelig, fortsetter hun.

Man må påberegne ventetid for koronatest, oppgir kommunen.

Oversikt over kommunens testlokasjoner og åpningstider finnes på kommunens nettsider.

Powered by Labrador CMS