Testveiledere Mahamed Hassan, Maria Helgetur Ribe og Marlene Tallaksen (t.h.) demonstrerer for elektroklassen ved Kuben yrkesarena.
Testveiledere Mahamed Hassan, Maria Helgetur Ribe og Marlene Tallaksen (t.h.) demonstrerer for elektroklassen ved Kuben yrkesarena.

Massetesting på alle ungdomsskoler og videregående skoler i Oslo fra mandag

Mandag blir det massetesting på alle ungdomsskoler og videregående skoler i Oslo. 20 000 elever i videregående og 20 000 elever på ungdomstrinnet skal nå teste seg to ganger i uken, mandag og torsdag.

Publisert

– Massetesting er viktig for at våre elever og ansatte skal ha en forutsigbar og trygg skolehverdag. Vi ønsker at elevene våre skal kunne være mest mulig på skolen, i en mest mulig normal hverdag. Massetesting er viktig for å få til det, sier Marte Gerhardsen, utdanningsdirektør i Oslo.

Smitten i Oslo er nå klart størst blant de uvaksinerte, og spesielt blant barn og unge. Ved å gå over til faste regelmessige tester for alle elever i osloskolen, kan skolene holdes åpne, og det blir mindre omfattende oppfølgingen når en elev er smittet. I tillegg blir smitterisikoen lavere for den enkelte elev og lærer på skolen.

Kontroll over smitten

– Massetesting er et verktøy for en normal skolehverdag. Vi håper at det i tillegg vil gi oss bedre kontroll over smitten i skolene, sier Elisabeth Vennevold, leder for smitte-strategien i Oslo kommune i en pressmelding.

Skolene velger selv om de vil organisere at elevene tester seg på skolen eller sende testene hjem med elevene. Testen er frivillig, men kommunen oppfordrer alle elever til å ta den.

Powered by Labrador CMS