Testveiledere Mahamed Hassan, Maria Helgetur Ribe og Marlene Tallaksen (t.h.) demonstrerer for elektroklassen ved Kuben yrkesarena.

Massetesting på alle ungdomsskoler og videregående skoler i Oslo fra mandag

Mandag blir det massetesting på alle ungdomsskoler og videregående skoler i Oslo. 20 000 elever i videregående og 20 000 elever på ungdomstrinnet skal nå teste seg to ganger i uken, mandag og torsdag.

Publisert

– Massetesting er viktig for at våre elever og ansatte skal ha en forutsigbar og trygg skolehverdag. Vi ønsker at elevene våre skal kunne være mest mulig på skolen, i en mest mulig normal hverdag. Massetesting er viktig for å få til det, sier Marte Gerhardsen, utdanningsdirektør i Oslo.

Smitten i Oslo er nå klart størst blant de uvaksinerte, og spesielt blant barn og unge. Ved å gå over til faste regelmessige tester for alle elever i osloskolen, kan skolene holdes åpne, og det blir mindre omfattende oppfølgingen når en elev er smittet. I tillegg blir smitterisikoen lavere for den enkelte elev og lærer på skolen.

Kontroll over smitten

– Massetesting er et verktøy for en normal skolehverdag. Vi håper at det i tillegg vil gi oss bedre kontroll over smitten i skolene, sier Elisabeth Vennevold, leder for smitte-strategien i Oslo kommune i en pressmelding.

Skolene velger selv om de vil organisere at elevene tester seg på skolen eller sende testene hjem med elevene. Testen er frivillig, men kommunen oppfordrer alle elever til å ta den.

Powered by Labrador CMS