Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og byrådsleder Raymond Johansen, akkompagnert av Alex Tran (t.v) og Grethe Hansen (t.h) sto for den etterlengtede åpningen av idrettshallen. Ken Opprann / Kultur- og idrettsbygg
Endelig er ventetiden er over for store og små. Stovner flerbrukshall gjenåpner
Mandag åpnet Stovner flerbrukshall for å bli tatt i bruk av skole og idrettslag. Det betyr mye for barna på Stovner. Men håndballspillerne føler seg oversett og er ikke helt fornøyde.
Stovner flerbrukshall har fått nytt banedekke og ny belysning. Det er satt opp spilekledning på veggene, tribunene har fått nytt rekkverk og det er etablert et nytt styrketreningsrom. Det er etablert et eget gymnastikkrom, og kafeteriaen er rehabilitert.
Rehabiliteringen omfatter også arbeider i inngangspartiet, fellesarealer, garderober, toaletter og utskifting av elektrisk anlegg. Nytt HC-toalett, taktilmerking og talevarslingsanlegg vil gjøre det enklere for flere og nye grupper å ta hallen i bruk.
Stovner flerbrukshall
Oppussingsbudsjettet var på 36 millioner kroner
Byggherre var Kultur- og idrettsbygg
Bruksareal: Ca. 3000 m2
Stovner flerbrukshall er tilrettelagt for badminton, basketball, håndball, innebandy og volleyball
Kostet ikke mye
– Oslo mangler mange anlegg for å komme på nivå med resten av Norge. Mange av de anleggene vi har er nedslitt. Vi bygger nytt og pusser opp gamle anlegg, og her på Stovner har vi fått til et fantastisk flott anlegg for barn og unge med relativt nøkterne midler, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap).
Oslo er i ferd med å sette ny rekord i idrettsinvesteringer, med en historisk satsing på 6,2 milliarder til nye anlegg de neste fire åra. Lokale anlegg betyr mye for nærmiljøet, for rekrutteringen til Vestli idrettslag og som møteplass for barn og unge.
Gjenbrukte materialer
Det er Kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune som har hatt ansvar for å rehabilitere flerbrukshallen fra 1983.
Byggeprosjektet har lagt vekt på å gjenbruke materialer der det har vært mulig. Det er brukt energibesparende elementer med lang levetid og anlegget er knyttet til et sentralt driftsstyringssystem for mer miljøvennlig og energieffektiv drift.
– Vi ble ikke hørt
Men alle er ikke like fornøyde med resultatet av arbeidene i hallen.
– Jeg er selvsagt kjempefornøyd med ny hall. Men skjønner ikke hvordan de kan bygge denne uten å snakke med brukerne. Vi i håndballen, føler oss ikke inkludert i det hele tatt, sier Tommy Skjelstad, sportslig leder i Vestli IL, håndball.
Spesielt er han misfornøyd med taklampene, som han mener kaster ujevnt lys på banen.
– Av de fire lysrekkene i taket, henger to av dem utenfor håndballbanen. Det betyr at de kaster ujevnt lys og slår skygger. Det er ikke optimalt når det kommer en ball i 110 km/t mot ansiktet på keeperen, sier han.
Herrene i Vestli IL spiller i andre divisjon håndball. Skjelstad er skuffet også over styrkerommet, som er levert uten vekter, og resultattavla.
– Resultattavla tilfredsstiller ikke kravene til nedtelling ved utvisninger, som Norges håndballforbund stiller for 2. divisjon håndballkamper. Når du bruker 34 millioner på en hall, hvorfor ikke kjøpe en resultattavle som koster 5000 kroner mer. Dette hadde aldri blitt akseptert på vestkanten, mener håndballederen.